Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά +6,2% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2017

Κίνα: Κατά +6,2% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,52%
Διευρύνθηκε η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (18/1) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καταδεικνύοντας ότι η οικονομία της χώρας ολοκλήρωσε το προηγούμενο έτος με ισχυρότερη δυναμική απ' ότι αναμενόταν.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +6,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2016, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,52%, σημειώνοντας ελαφρά επιτάχυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, με το ΑΕΠ της χώρας να αναπτύσσεται κατά 6,8% το τέταρτο τρίμηνο του 2017, ενώ η συνολική ανάπτυξη για το 2017 διαμορφώθηκε στο 6,9%.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Li Keqiang, η ταχύτερη ανάπτυξη για το περασμένο έτος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση.
Η Κίνα αποτελεί τον βασικό μοχλό της παγκόσμιας οικονομίας και ως εκ τούτου τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας ενδέχεται να αποτελέσουν ιδιαίτερα θετικό σημάδι για τους επενδυτές.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εμφανίζονται σκεπτικοί απέναντι σε αυτά τα νούμερα του ΑΕΠ, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη είναι πολύ ασθενέστερη σε σχέση με τα στοιχεία που δημοσίευσε η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης