Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι εκτιμήσεις 8 αναλυτών για το bitcoin - Αντικρουόμενες οι απόψεις για τα κρυπτονομίσματα

Οι εκτιμήσεις 8 αναλυτών για το bitcoin - Αντικρουόμενες οι απόψεις για τα κρυπτονομίσματα
Η άνοδος του bitcoin ήταν τόσο ραγδαία και επιθετική που κανείς δεν μπόρεσε να την αγνοήσει
Αν και τα κρυπτονομίσματα υπέστησαν σημαντικές απώλειες αυτή την εβδομάδα, ο ενθουσιασμός για την εν λόγω επένδυση παραμένει.
Στο επίκεντρο αυτού του ενθουσιασμού έχει βρεθεί το bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο αναγνωρίσιμο κρυπτονόμισμα.
Η άνοδος του bitcoin ήταν τόσο ραγδαία και επιθετική που κανείς δεν μπόρεσε να την αγνοήσει.
Στο πλαίσιο αυτό το Business Insider συγκέντρωσε τις εκτιμήσεις 12 αναλυτών σχετικά με το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα.

Morgan Stanley: Το bitcoin αξίζει 0 δολ.

Σε πρόσφατο ενημερωτικό σημείωμα της Morgan Stanley επισημαίνεται ότι η πραγματική αξία του bitcoin θα μπορούσε να είναι 0 δολ.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθεί και επίσης είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί τι είδους asset είναι.

UBS: Το κρυπτονόμισμα είναι μια φούσκα αλλά η blockchain είναι σημαντική τεχνολογία

Σύμφωνα με τη UBS, η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων έχει εκτοξευθεί μετά το 2008.
Ωστόσο οι αναλυτές αμφιβάλλουν για το εάν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ όπως τα παραδοσιακά νομίσματα.
«Πιστεύομε ότι η απότομη άνοδος στις αποτιμήσεις των κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες είναι μια κερδοσκοπική φούσκα» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση.

JP Morgan: Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το bitcoin δυνητικά έχουν την τάση να ''αναβαθμίζουν'' τα κρυπτονομίσματα στην κατηγορία των αναδυόμενων assets

Οι αναλυτές της JP Morgan πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα έχουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου.

Goldman Sachs: Το bitcoin έχει χρήσεις στα αναπτυγμένα έθνη

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το bitcoin μπορεί να γίνει μια νόμιμη και διαδομένη μορφή χρήματος στο μέλλον, κυρίως στις αναπτυγμένες χώρες.
«Στις χώρες και τα μέρη του χρηματοπιστωτικού συστήματος όπου οι παραδοσιακές υπηρεσίες χρήματος δεν παρέχονται επαρκώς, το bitcoin (και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα) μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική» αναφέρεται σε πρόσφατη ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

BlackRock: Αποτιμήσεις φούσκας

«Βλέπουμε κάποιες αποτιμήσεις σαν φούσκες.
Άποψη μας είναι ότι δεν είναι ένα χρηματοοικονομικό asset που θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε όπως τις μετοχές και τα assets σταθερού εισοδήματος» είχε δηλώσει πρόσφατος υψηλόβαθμο στέλεχος της BlackRock.

Macquarie: Το bitcoin είναι ένα τεχνολογικό άλμα τόσο σημαντικό όσο και η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων στις αρχές του 20ου αιώνα

Στις αρχές Ιανουαρίου, αναλυτής της Macquarie συνέκρινε την άνοδο του bitcoin και των κρυπτονομισμάτων με την εκβιομηχάνιση της διαδικασίας κατασκευής αυτοκινήτων στις αρχές του 20ου αιώνα.
Το βασικό επιχείρημα του είναι ότι και τα δύο αντιπροσωπεύουν μια σημαντική τεχνολογική πρόοδο με τη δυνατότητα να αλλάξουν θεμελιωδώς την κοινωνία.
«Το κλειδί που συνδέει τα κρυπτονομίσματα με τον Henry Ford και η κύρια διαφορά μεταξύ του bitcoin και των τουλιπών είναι ότι τα κρυπτονομίσματα βασίζονται σε βιώσιμα και εξελισσόμενα τεχνολογικά θεμέλια (ακριβώς όπως ήταν τα αυτοκίνητα στις αρχές του 20ου αιώνα)» ανέφερε.

ING: Το bitcoin θα καταλήξει να είναι ένα προϊόν μόνο για τους λάτρεις του

Οι αναλυτές της ING πιστεύουν ότι το bitcoin έχει ξεφύγει από τον αρχικό του στόχο να είναι ένα αποκεντρωμένο σύστημα πληρωμών και οι πρόσφατες αυξήσεις της τιμής του είναι μη βιώσιμες.
«Το Bitcoin δεν έχει πολλά να προσφέρει σε ένα ευρύτερο κοινό και πιθανότατα θα επιστρέψει στο να είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν για μια επιλεγμένη ομάδα λατρών του» αναφερόταν σε σχετική ανάλυση.

Warren Buffett: Το bitcoin θα έχει άσχημο τέλος

Ο πιο διάσημος επενδυτής της σύγχρονης ιστορίας, ο Warren Buffett, δήλωσε ότι το bitcoin θα έχει άσχημο τέλος.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία του, Berkshire Hathaway, δεν έχει καμία επένδυση στο bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης