Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό έχουν δρομολογηθεί ερήμην μας – Ανεύθυνη η κυβέρνηση

tags :
Σπυράκη: Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό έχουν δρομολογηθεί ερήμην μας – Ανεύθυνη η κυβέρνηση
Η κυβέρνηση χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης είπε η κα.Σπυράκη
Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατηγορώντας την ότι χειρίζεται ένα κρίσιμο εθνικό θέμα με όρους εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα της ονομασίας, είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: “δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες ερήμην της, και τώρα είναι πολύ αργά για ενημέρωση”. Σημείωσε ότι υπάρχει έναρξη της συζήτησης για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή θα έπρεπε να ληφθεί στην αρχή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει θέση ότι δεν θα συμμετάσχει σε Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών αν προηγουμένως δεν υπάρξει καθαρή και ενιαία θέση της κυβέρνησης.
Η κ. Σπυράκη πρόσθεσε ότι αν ο κ. Κοτζιάς συγκαλέσει Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα προσέλθει  για να ρωτήσει αν η θέση του δεσμεύει το σύνολο της κυβέρνησης.
“Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης σε καμία άλλη περίπτωση” ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.
Σε ερώτησε σχετική με τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται, η κ. Σπυράκη είπε ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφραστούν και οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τι θα πράξουν. 
Επανέλαβε ότι η θέση της ΝΔ είναι σαφής: το ελάχιστο για την κυβέρνηση είναι το Βουκουρέστι και η προτεινόμενη λύση θα πρέπει να είναι πακέτο, να περιλαμβάνει το όνομα, το εύρος της χρήσης -έναντι όλων-, και τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων.
Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “αντί κάποιοι στα υπόγεια του Μαξίμου να εξυφαίνουν σενάρια για τη ΝΔ, ας απαντήσουν αν εκφράζει ακόμη τους υπουργούς κ.κ. Τσακαλώτο και Γαβρόγλου η θέση που είχαν προσυπογράψει παλαιότερα σε επιστολή και στην οποία αναφερόταν ότι δεν έχουν πρόβλημα η γειτονική χώρα να αποκαλείται με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.
Κατέληξε ότι η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι και δεν μπορεί να παρουσιάσει μία ενιαία θέση σαν βάση διαπραγμάτευσης.
Η Μαρία Σπυράκη ανέδειξε και το θέμα του διαδικτυακού τζόγου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ευνοεί φιλικούς επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση επιβάλλει επιπλέν 2 δις ευρώ μέτρα το 2018, είπε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι επιβάλλει φόρους 900 εκατομμύρια ευρώ, περικόπτει το ΕΚΑΣ και το επίδομα θέρμανσης, μειώνει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη, δεν φορολογεί τον διαδικτυακό τζόγο και εξυπηρετεί φιλικούς επιχειρηματίες, ενώ δίνει άδειες για νέα καζίνο και τους επιτρέπει να δίνουν δάνεια μέχρι 50.000 ευρώ για τους παίκτες.
Είναι σαφές ότι σε συνθήκες ασφυξίας και διαπλοκής, η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί.
Σε ερώτηση για το αν αναφέρεται σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες απάντησε ότι διατυπώνει τα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης