Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Στουρνάρα - Τσακαλώτου σήμερα (18/1) στην ΤτΕ - Στο επίκεντρο οι ελληνικές τράπεζες

Συνάντηση Στουρνάρα - Τσακαλώτου σήμερα (18/1) στην ΤτΕ - Στο επίκεντρο οι ελληνικές τράπεζες
Ο Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Στουρνάρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε σήμερα (18/1) το πρωί ο υπουργός Oικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης,  ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Στουρνάρα για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην πορεία των διαπραγματεύσεων, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον υπουργό για τις επαφές τις οποίες είχε στην Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο και για την πορεία των τραπεζικών εξελίξεων.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε μετά τα σχόλια που έκανε ο διοικητής υπερασπιζόμενος την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μιλώντας την Τρίτη (16/1) στο προσωπικό της τράπεζας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνιζε την ανεξαρτησίας της, ως θεσμού διαφύλαξης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας, έναντι «συμφερόντων που επιθυμούν την αποδυνάμωσή της, προς όφελος πολιτικών που αντίκειται στο καταστατικό της».
Και πρόσθεσε δηκτικά ότι «δυστυχώς τέτοιες επιθέσεις δεχθήκαμε και τη χρονιά που μας πέρασε, με αποκορύφωμα την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην διοικητή Λουκά Παπαδήμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στουρνάρας, αφήνοντας αιχμές για όσους "επιμένουν να παραβλέπουν θεσμούς, να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, να αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους ή να μην αποδέχονται τις αποφάσεις τους και τις συνέπειες που συνεπάγεται η μη συμμόρφωση σε αυτές".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης