Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το δολάριο - Περαιτέρω άνοδο αναμένουν οι αναλυτές

Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το δολάριο - Περαιτέρω άνοδο αναμένουν οι αναλυτές
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι βραχυπρόθεσμενς τεχνικές προοπτικές για το δολάριο εξακολουθούν να βελτιώνονται
Απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών ετών το αμερικανικό δολάριο, παρά την πτώση που σημειώνει κατά την σημερινή (18/1) συνεδρίαση, μετά το ράλι που πραγματοποίησε προηγουμένως λόγω των θετικών προοπτικών της Federal Reserve για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τη 1:47 π.μ. ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος ο οποίος μετρά την ισχύ του έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, βρίσκεται στις 90,65 μονάδες, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τις 90,113 μονάδες στις οποίες βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, και οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,23 γεν, επιστρέφοντας εντός της ζώνης των 111 γεν μετά από αρκετές ημέρες ισχυρών πιέσεων.
Το δολάριο απώλεσε ορισμένα από τα κέρδη του έναντι του ευρώ, με το ενιαίο νόμισμα της Ευρωζώνης να ενισχύεται κατά +0,48% στα 1,2245 δολ. την ίδια στιγμή που η στερλίνα διαπραγματεύεται στα 1,3881 δολ. αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει στα 1,383 δολ.
Καθοριστικό ρόλο για το «ράλι» που πραγματοποίησε το δολάριο διαδραμάτισαν τα νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την πλευρά της Federal Reserve, τα οποία μαρτυρούν ότι η η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει τον στόχο της για τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, παρά το γεγονός ότι οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν μέχρι στιγμής σημαντική επίδραση στην αμερικανική οικονομία.
Επιπλέον, η έκθεση της Fed σημειώνει ότι η συνεχιζόμενη σύσφιξη της αγοράς εργασίας θα οδηγήσει στην άνοδο των μισθών και του πληθωρισμού, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων μέσα στο 2018, γεγονός που θα παρέχει μεγαλύτερη στήριξη στο δολάριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές, το δολάριο αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω άνοδο, ανακτώντας ορισμένες από τις απώλειες που σημείωσε κατά τις προηγούμενες εβδομάδες.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα στοιχεία των ΗΠΑ που αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς και τον δείκτη της Philly Fed για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας τον Ιανουάριο του 2018, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας και τα οποία αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης