Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nahles (SPD): Δεν έχω plan B - H έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων θα εγκριθεί από το συνέδριο (21/1)

Nahles (SPD): Δεν έχω plan B - H έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων θα εγκριθεί από το συνέδριο (21/1)
Το SPD καλείται την Κυριακή (21/1/2018) να εγκρίνει ή όχι την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό
Την αισιοδοξία της ότι στο συνέδριο του SPD θα εγκριθεί η έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία εξέφρασε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Andrea Nahles.
«Δεν έχω Plan B» δήλωσε η Nahles σε συνέντευξη της σε συνέντευξή της στις εφημερίδες του ομίλου Funke, ερωτηθείσα τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν εγκριθεί ο Μεγάλος Συνασπισμός στο συνέδριο (21/1/2018).
Σύμφωνα με την ίδια το ένα τρίτο των συνέδρων παραμένουν αναποφάσιστοι, αλλά είναι σίγουρη ότι η πλειοψηφία θα εγκρίνει την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Η ίδια επέκρινε τον επικεφαλής της Νεολαίας του κόμματος, Kevin Kühnert, ότι «επικαλείται λανθασμένα στοιχεία» και έκανε έκκληση στα μέλη να μην έχουν αυταπάτες και φρούδες ελπίδες (σσ. για αλλαγές στη συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες) κατά τις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις.
Θα γίνουν όμως σκληρές διαπραγματεύσεις», όπως είπε.
Η νεολαία του κόμματος συνεχίζει πάντως την εκστρατεία κατά του «Ναι» στις διαπραγματεύσεις και οργανώνει σήμερα στο κεντρικά γραφεία του κόμματος εκδήλωση με θέμα: «Όχι στον μεγάλο συνασπισμό / ΝοGroko».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης