Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατρακυλά το SPD – Στο 18%, στο χαμηλότερο ποσοστό του από το 1887

tags :
Γερμανία: Κατρακυλά το SPD – Στο 18%, στο χαμηλότερο ποσοστό του από το 1887
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών θέλει να προχωρήσει ο Μεγάλος Συνασπισμός
Στο χαμηλότερο σημείο τους από το 1887 καταγράφονται τα ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών, επιβεβαιώνοντας έτσι τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις πολλών στελεχών για την επικείμενη κυβερνητική συμμαχία με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του RTL, το ποσοστό των Σοσιαλδημοκρατών βυθίστηκε στο 18%, το οποίο αποτελεί και ιστορικό χαμηλό από το 1887.
Το 18% είναι μειωμένο κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που έλαβαν οι Σοσιαλδημοκράτες στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Γερμανία και το οποίο ήταν αυτό που ώθησε το SPD να υποστηρίξει αρχικά πως δεν θα μετάσχει σε κυβερνητική θέση και πως θα παραμείνει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του.
Πάντως, βάσει της έρευνας το 8% των ψηφοφόρων του SPD υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει το κόμμα σε ενδεχόμενες νέες εκλογές, εάν το κόμμα εναντιωθεί στην προοπτική του Μεγάλου Συνασπισμού, εξέλιξη που θα το οδηγήσει ακόμα και κάτω από το 17%.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του SPD τάσσεται υπέρ του Μεγάλου Συνασπισμού, καθώς το 61% θέλει το συνέδριο της Κυριακής να ταχθεί υπέρ των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU προηγούνται με 34% (από 32,9% που έλαβε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου) και ακολουθεί το SPD με 18%.
Ακολουθούν οι Πράσινοι και το AfD με 12%, το αριστερό Die Linke με 10% και οι Φιλελεύθεροι με 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης