Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενέκριναν την εξαγορά της NXP από την Qualcomm, αξίας 38 δισ. δολαρίων

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ ενέκριναν την εξαγορά της NXP από την Qualcomm, αξίας 38 δισ. δολαρίων
Απέκτησε την NXP η Qualcomm έναντι 38 δισ. δολαρίων
Οι ρυθμιστικές αρχές των αντιμονοπωλιακών αρχών της ΕΕ έδωσαν έγκριση για την εξαγορά της NXP Semiconductors από την Qualcomm, ύψους 38 δισ. δολαρίων, βάσει σειράς δεσμεύσεων της Qualcomm.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία επιβλέπει την πολιτική ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, ότι είχε εντοπίσει σειρά προβλημάτων ανταγωνισμού που οδήγησαν σε διεξοδική έρευνα, αλλά ήταν πλέον ικανοποιημένη από τη συμφωνία.
"Χρησιμοποιούμε τα smartphones μας για πολλά διαφορετικά πράγματα και τώρα όλο και περισσότερο ως κινητά πορτοφόλια, για να πληρώσουμε για τις δημόσιες συγκοινωνίες ή να κάνουμε άλλες ασφαλείς πληρωμές", δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager
"Με αυτήν την απόφαση, διασφαλίζουμε ότι η εξαγορά της NXP από την Qualcomm, δεν θα εμποδίσει τους καταναλωτές να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη αυτών των καινοτόμων τεχνολογιών, σε ανταγωνιστικές τιμές".
Η Qualcomm, η οποία προμηθεύει τσιπ σε κατασκευαστές smartphone Android και Apple, αναμένεται να καταστεί ο κορυφαίος προμηθευτής της ταχέως αναπτυσσόμενης αγοράς τσιπ κινητών συσκευών μετά την συμφωνία, η μεγαλύτερη στον κλάδο των ημιαγωγών.
Οι ανησυχίες της ΕΕ, περιελάμβαναν τη λειτουργικότητα των τσιπ της συγχωνευμένης ετιαρείας με τα προϊόντα των ανταγωνιστών και τη σημαντική πνευματική ιδιοκτησία, που σχετίζεται με την τεχνολογία NFC (επικοινωνία πλησίον πεδίου).
Η Qualcomm έχει δεσμευτεί να προσφέρει άδειες στην τεχνολογία MIFARE και τα εμπορικά σήματα της NXP για περίοδο οκτώ ετών, με όρους τουλάχιστον τόσο ευνοϊκούς όσο σήμερα.
Το MIFARE είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα συναλλαγής εισιτηρίων / χρέωσης.
Η Qualcomm θα διασφαλίσει ότι για οκτώ χρόνια, θα παρέχει το ίδιο επίπεδο λειτουργικότητας, μεταξύ των chip και των αντίστοιχων προϊόντων άλλων εταιρειών, ενώ δεν θα αποκτήσει επίσης τα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας NFC της NXP, καθώς και μερικά από τα μη τυποποιημένα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας NFC της NXP.
Αυτά θα μεταβιβαστούν σε βάθος χρόνου, που σημαίνει θα υποχρεούται να χορηγεί σε όλο τον κόσμο άδειες χωρίς δικαιώματα για τρία χρόνια.
"Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη, όπως τροποποιήθηκε από τις δεσμεύσεις, δεν θα προκαλούσε πλέον προβλήματα ανταγωνισμού.
Η απόφαση εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις", ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης