Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Η ανάκαμψη της Ευρώπης «καλύπτει» ανισορροπίες - Προσοχή με τα πιο ριψοκίνδυνα ομόλογα

Pimco: Η ανάκαμψη της Ευρώπης «καλύπτει» ανισορροπίες - Προσοχή με τα πιο ριψοκίνδυνα ομόλογα
Οι τρέχουσες οικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης «καλύπτουν» την επίμονη ευπάθεια και ανισορροπίες, σύμφωνα με την Pimco
Οι τρέχουσες οικονομικές επιδόσεις της Ευρωζώνης «καλύπτουν» την επίμονη ευπάθεια και ανισορροπίες, γεγονός που σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τα πιο ριψοκίνδυνα κρατικά ομόλογα της περιοχής, σύμφωνα με την Pacific Investment Management Co (Pimco).
Σε αντίθεση με την τρέχουσα αισιοδοξία σχετικά με την ευρωστία της ανάπτυξης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Pimco, Nicola Mai, αναφέρει σε έκθεση ότι ενώ «τα πράγματα φαίνονται καλά στον κυκλικό ορίζοντα, οι επενδυτές δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές».
«Η περιοχή απέχει ακόμη πολύ από την επίλυση των υπαρκτών προκλήσεων», ανέφερε ο Mai.
Πολλές από αυτές τις προκλήσεις συνδέονται με την κρίση που οδήγησε σχεδόν στην κατάρρευση του νομισματικού μπλοκ - σταθερά χαμηλός πληθωρισμός και υψηλά πλεονάσματα σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, ασυνεπής οικονομική μεταρρύθμιση, ελάχιστη δημοσιονομική αυτοσυγκράτηση σε χώρες με υψηλά ελλείμματα και περιορισμένη πολιτική βούληση για αλλαγή της κατάστασης.
Ενώ αυτά δεν αποτελούν ζήτημα τώρα - και η Pimco είναι αισιόδοξη για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές - προειδοποιεί ότι θα «έρθουν στο προσκήνιο όταν η περιοχή υποστεί ένα επόμενο οικονομικό σοκ» και θα δοκιμάσουν την ακεραιότητα της περιοχής .
Σχετικά με τις πιέσεις του γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, για μεγαλύτερο διαμερισμό του κινδύνου, η Pimco προειδοποιεί ότι η ικανότητα της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, να ανταποκριθεί σε μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να είναι περιορισμένη.
«Μην βασίζεστε σε μια γαλλο-γερμανική μεγάλη συμφωνία», γράφει ο Mai.
Στη Γερμανία «το όραμα για την Ευρώπη φαίνεται να είναι περισσότερο από ίδιο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο Mai συνιστά στους επενδυτές ομολόγων να επικεντρώνονται στις πιο ρευστοποιημένες αγορές κρατικού χρέους όταν εξετάζουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε πιο ριψοκίνδυνα ομόλογα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης