Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,6% οι τιμές παραγωγού για το σύνολο του 2017

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,6% οι τιμές παραγωγού για το σύνολο του 2017
Ο πληθωρισμός τιμών παραγωγού στη Γερμανία κατέγραψε την πρώτη ετήσια άνοδο από το 2012
Την πρώτη ετήσια άνοδό τους από το 2012 κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για το σύνολο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (19/1) στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καταδεικνύοντας την ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετά από μία μακρά περίοδο αποπληθωρισμού.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,6% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 2016, καταγράφοντας σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με την άνοδο του 1,7% που είχε σημειωθεί το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2017 οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν, καθώς ο αντίκτυπος από το ράλι στις τιμές του ενεργειακού τομέα αρχίζει να εξασθενεί σταδιακά, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 2,3% έναντι 2,5% τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, ελαφρά επιβράδυνση κατέγραψε και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον ίδιο μήνα, υποχωρώντας στο 1,7% έναντι 1,8% τον Νοέμβριο του 2017.
Η οικονομία της Ευρωζώνης σημείωσε έντονη ανάκαμψη κατά το 2017, δεχόμενη ώθηση από τα ισχυρότερα επίπεδα αύξησης των τιμών, με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, να δηλώνει τον περασμένο Ιούνιο ότι η απειλή του αποπληθωρισμού έχει πλέον εξαφανιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης