Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μυστικό «επιτυχίας» του Berlusconi - Οι αναλυτές εξηγούν γιατί παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής

tags :
Το μυστικό «επιτυχίας» του Berlusconi - Οι αναλυτές εξηγούν γιατί παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
Παρά τα ροζ σκάνδαλα και τις καταδίκες για φορολογικές απάτες, ο Silvio Berlusconi παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής στην Ιταλία και θα μπορούσε να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές.
Το μυστικό της επιτυχίας του Berlusconi αναλύουν στο CNBC ……… αναλυτές.
«Το βασικό στοιχείο για τον Silvio Berlusconi, κατά τη γνώμη μου, είναι διαρκής ικανότητα να διαφοροποιείται σαφώς από τους ανταγωνιστές του στην ιταλική πολιτική σκηνή, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είναι πολιτικός για σχεδόν τρεις δεκαετίες ενώ έχει και αμφιλεγόμενο ιστορικό», δήλωσε ο Francesco Filia, στην Fasanara Capital, ενώ πρόσθεσε «ως αυτοδημιούργητος, μεγάλος πωλητής, άνθρωπος των επιχειρήσεων και δισεκατομμυριούχος, δεν ταιριάζει στην πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας».
«Με μνήμες την κρίσης χρέους, τα νομικά προβλήματα του Berlusconi και τα ροζ σκάνδαλα έχουν κατά κάποιο τρόπο ξεθωριάσει.
Ο πρώην πρωθυπουργός τώρα αναζητά έναν τρόπο να παίξει τον ρόλο του ανώτερο πολιτικού» δήλωσε ο Peter Ceretti της Economist Intelligence Unit (EIU).
«Ο ίδιος περνάει το μήνυμα του σε διαφορετικά κοινά, γνωρίζοντας πότε να τους πει ένα αστείο και πότε είναι καλύτερο να συζητήσει για πολιτικά.
Ακόμα και η ηλικίας του φαίνεται να είναι asset, καθώς περισσότερο από το 40% των Ιταλών ψηφοφόρων είναι 55 ή μεγαλύτεροι και περισσότερο από το ένα τέταρτο είναι 65 ή μεγαλύτερο» είπε ο Ceretti.
«Παρ' όλο που ήταν πρωθυπουργός τρία διαφορετικά χρονικά διαστήματα, κατά κάποιον τρόπο, σε πολλούς Ιταλούς οι οποίοι είναι εξαγριωμένη με την πολιτική, μοιάζει με ένα outsider, που απέτυχε να στα μεγάλα σχέδια του για την Ιταλία λόγω αντίδρασης από το πολιτικό κατεστημένο.
Κατά κάποιο τρόπο, η ασυνήθιστη σχέση του με τις αρχές της ΕΕ και την κ. Merkel κατά το παρελθόν βοηθά επίσης τη σχέση του με τους Ιταλούς ψηφοφόρους, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας επικρατεί σκεπτικισμός για την ΕΕ», δήλωσε ο Filia.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης