Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Εταιρικά και macro στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Εταιρικά και macro στο επίκεντρο
O DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,49% στις 13.347 μονάδες
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα και τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητος στις 7.700 μονάδες.
O DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,49% στις 13.347 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.504 μονάδες με οριακή άνοδο 0,18%.
Στις 399,75 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με άνοδο 0,25%.
Την πρώτη ετήσια άνοδό τους από το 2012 κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για το σύνολο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καταδεικνύοντας την ανάκαμψη της Ευρωζώνης μετά από μία μακρά περίοδο αποπληθωρισμού.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,6% το προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 2016, καταγράφοντας σημαντική επιτάχυνση σε σχέση με την άνοδο του 1,7% που είχε σημειωθεί το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2017 οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν, καθώς ο αντίκτυπος από το ράλι στις τιμές του ενεργειακού τομέα αρχίζει να εξασθενεί σταδιακά, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 2,3% έναντι 2,5% τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, ελαφρά επιβράδυνση κατέγραψε και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία τον ίδιο μήνα, υποχωρώντας στο 1,7% έναντι 1,8% τον Νοέμβριο του 2017.
Πτώση κοντά στο -1% καταγράφει το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ, η οποία αντιστάθμισε την πτώση των αποθεμάτων αργού της χώρας.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,91% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,68 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει επίσης πτώση της τάξεως του -0,91% στα 63,17 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, η παραγωγή των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2018 ανήλθε στα 9,75 εκατ. βαρέλια ημερησίως, φτάνοντας πλέον αρκετά κοντά στο να «σπάσει» το φράγμα των 10 εκατ. βαρελιών ημερήσιας παραγωγής.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η ANZ Bank, η σταδιακή πτώση της ζήτησης καθώς και η απομάκρυνση των επενδυτών από το πετρέλαιο ενδέχεται να οδηγήσουν σε μία βραχυπρόθεσμη περίοδο αδυναμίας για τον μαύρο χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης