Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό μήνυμα Macron - Εάν οι Βρετανοί θέλουν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ μετά το Brexit... θα πληρώνουν

Αυστηρό μήνυμα Macron - Εάν οι Βρετανοί θέλουν πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ μετά το Brexit... θα πληρώνουν
"Είστε ευπρόσδεκτοι... αρκεί να πληρώσετε"
Ένα αυστηρό και συνάμα ενδεικτικό μήνυμα έδωσε στη βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May, ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, προκαλώντας μεγάλες αναταράξεις στο city του Λονδίνου.
Ο Macron προειδοποίησε τη May ότι ένα οι Βρετανοί θέλουν να έχουν πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετά το Brexit, πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το μήνυμα του Macron ήταν σαφές: "Είστε ευπρόσδεκτοι... αρκεί να πληρώσετε" (“Be my guest — but you must contribute”).
Κατά τη συνάντηση των Macron - May στη Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst, ο Macron δήλωσε ότι "είμαι εδώ όχι να τιμωρήσω αλλά ούτε και να ανταμείψω" το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit.
Είπε ότι η Γαλλία και η Βρετανία θα συνεχίσουν να ευημερούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Επανέλαβε μάλιστα τη γραμμή της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η Βρετανία πρέπει να αποδεχτεί τους ευρωπαϊκούς νόμους για να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Είπε επίσης ότι εναπόκειται στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να εξετάσει εάν επιθυμεί μια συμφωνία τύπου Νορβηγίας - όπου η χώρα έχει προσυπογράψει την ενιαία αγορά - ή μια συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών παρόμοια με αυτήν που έχει υπογράψει ο Καναδάς.
"Θέλω να διασφαλίσω ότι η ενιαία αγορά θα διατηρηθεί, επειδή είναι η καρδιά της ΕΕ", ανέφερε.
"Η επιλογή είναι από τη βρετανική πλευρά, όχι από την πλευρά μου.
Δεν μπορεί να υπάρξει διαφοροποιημένη πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης