Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη Forthnet στρέφει το ενδιαφέρον της η Wind - Υψηλές οι προσδοκίες για το 2018

tags :
Στη Forthnet στρέφει το ενδιαφέρον της η Wind - Υψηλές οι προσδοκίες για το 2018
Με το βλέμμα στραμμένο προς τη Forthnet είναι η Wind, καθώς η εταιρεία  κινητής  τηλεφωνίας πλέον θα βασισθεί  στηn  οργανική της ανάπτυξη, αφού έχει θέσει τις βάσεις  την τελευταία διετία 2016 -2107. 
Οι προσδοκίες της διοίκησης της εταιρείας διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο για τη φετινή χρονιά και στηρίζονται κυρίως στη ρευστότητα που άντλησε από την έκδοση του ομολογιακού δανείου.
Σύμφωνα με τραπεζικέςπηγές το τίμημα που κατέθεσε η Wind για την απόκτηση της CYTA είχε μικρή απόκλιση από την πρώτη πρόταση. 
Αξιόπιστη πηγή από τη Wind αναφέρει ότι είχε αποτιμηθεί δίκαια από την εταιρεία και το τίμημα την έφερε σε απόσταση αναπνοής για την απόκτησή της.
Τώρα το ενδιαφέροντης διοίκησης στρέφεται  στην εταιρεία Forthnet  και αναμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.
Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, νέος επενδυτής ακούγεται για την Forthnet, με τις διαδικασίες ωστόσο να κυλούν αργά, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται περαιτέρω η χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας.  
Το νέο όνομα που ακούγεται είναι η επενδυτική εταιρεία Golden Tree που διαχειρίζεται πάνω από 26 δισ. δολ. και είναι μέτοχος στη Wind Hellas.
Εκτός από τις Wind Hellas (μέτοχο της Fοrthnet με 32,26% πριν την πρόσφατη μετατροπή σε μετοχές τμήματος του ομολογιακού που κάλυψαν πέρυσι οι τράπεζες) και την Vodafone Ελλάδος (μέτοχο με 6,51% πριν τη μετατροπή), ενδιαφέρον για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών δείχνουν η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Apollo Global Management και η PCCW Global.
Αν και η κάλυψη του ομολογιακού δανείου της Forthnet από τις τράπεζες (τότε πέρασε στον έλεγχο τους) έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, εντούτοις όπως υποστηρίζουν στελέχη του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, δεν έγινε κάτι προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό.
Στην αγορά πάντως ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται το πακέτο της Forthnet που προσφέρεται από τους τραπεζίτες, να αγοραστεί από Έλληνα επενδυτή, σε σύμπραξη με fund και όχι από κάποια από τις εταιρείες του κλάδου.
Το επενδυτικό σχήμα μετά την αλλαγή της διοίκησης θα διαπραγματευτεί μια γενναία αναδιάρθρωση.
Η εταιρεία «καθαρή» πλέον από τα υπέρογκα βάρη και με βελτίωση στο πακέτο των υπηρεσιών της θα καταλήξει μερικά χρόνια σε κάποιον (ή κάποιους) από τους ισχυρούς διεκδικητές της.
Oι τράπεζες πάντως βιάζονται ώστε να κλείσουν την υπόθεση μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης