Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Παρά τους επαίνους των Βρυξελλών, παραμένουν επισφαλή δάνεια 950 δισ. ευρώ - Η εικόνα των ελληνικών τραπεζών

FAZ: Παρά τους επαίνους των Βρυξελλών, παραμένουν επισφαλή δάνεια 950 δισ. ευρώ - Η εικόνα των ελληνικών τραπεζών
Σε χώρες όπως η Ελλάδα, το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων παραμένει υψηλό
Στο θέμα των κόκκινων δανείων που συνεχίζει τα ταλαιπωρεί τις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων από την ΕΚΤ.
«Οι Βρυξέλλες επαινούν τη μείωση των κόκκινων δανείων - Ωστόσο παραμένουν επισφαλή δάνεια ύψους 950 δις ευρώ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, όπου επισημαίνεται «το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων υποχώρησε πέρσι στα 950 δισ. ευρώ στα μέσα του έτους.
Παραμένει ωστόσο πολύ υψηλό σε προβληματικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος ή η Ιταλία».
Αυτό προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ τα οποία παρουσίασε χθες (18/1/2018) στις Βρυξέλλες ο Valdis Dombrovskis μαζί με μια «έκθεση προόδου» της υπηρεσίας του για τη μείωση των τραπεζικών ρίσκων στην ΕΕ και την οποία είχαν ζητήσει οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δεύτερο τρίμηνο του 2017 το ποσοστό των κόκκινων επί του συνολικού όγκου των δανείων μειώθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους από το 5,6% στο 4,6%.
Με μια υποχώρηση από το 47,2% στο 46,9%,η μείωση στην Ελλάδα ήταν περιορισμένη.
«Ο Dombrovskis το αιτιολόγησε λέγοντας ότι η Ελλάδα μόλις τώρα βγαίνει με αργό ρυθμό από τη σοβαρή οικονομική κρίση», σημειώνει η εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι αντιστρόφως αυτό σημαίνει ότι η αισθητή μείωση που παρατηρείται στην υπόλοιπη ΕΕ οφείλεται στους συνολικά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Για παράδειγμα στην Κύπρο καταγράφηκε μείωση από το 37,6% στο 33,4%, στην Πορτογαλία από 17,6% σε 15,5% ενώ στην Ιταλία από 16,2% στο 12,2%, σημειώνει η FAZ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης