Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Ματαιοπονούμε για το Σκοπιανό – Δεν υπάρχει ο πολιτικός συσχετισμός στην ΠΓΔΜ για αμοιβαία αποδεκτή λύση

Χρυσόγονος: Ματαιοπονούμε για το Σκοπιανό – Δεν υπάρχει ο πολιτικός συσχετισμός στην ΠΓΔΜ για αμοιβαία αποδεκτή λύση
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Zoran Zaev έχει πλειοψηφία στη Βουλή με μια ψήφο διαφορά από το εθνικιστικό VMRO τόνισε ο κ.Χρυσόγονος
Την θέση ότι ματαιοπονούμε ως προς το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει ο πολιτικός συσχετισμός στην ΠΓΔΜ για αμοιβαία αποδεκτή λύση.
«Δεν βλέπω να υπάρχει ο πολιτικός συσχετισμός στα Σκόπια, ο οποίος θα επέτρεπε να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή συμβιβαστική λύση, συνεπώς φοβάμαι ότι ματαιοπονούμε.
Η εθνική θέση, όπως εκφράστηκε το 2008 στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, είναι ότι η Ελλάδα ζητά μία ενιαία σύνθετη ονομασία για κάθε χρήση.
Αυτό προϋποθέτει αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων.
Για να αλλάξει το Σύνταγμά τους, προϋπόθεση είναι να υπάρξει, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του ίδιου Συντάγματος, πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή των Σκοπίων και μάλιστα σε δύο ψηφοφορίες, που απέχουν η μία από την άλλη.
Η κυβέρνηση Ζάεφ στηρίζεται σε μία και μόνη ψήφο, με μία ψήφο διαφορά έχει πλειοψηφία στη Βουλή των Σκοπίων και το εθνικιστικό κόμμα VMRO, το οποίο είναι όχι απλώς η μείζων αντιπολίτευση, αλλά και το πρώτο σε ψήφους κόμμα και σε έδρες στη Βουλή των Σκοπίων, από ό,τι φαίνεται τις τελευταίες μέρες αναφανδόν πλέον τάσσεται κατά οποιασδήποτε συμβιβαστικής λύσης και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση Ζάεφ δεν ελέγχει ούτε τον αντιπρόσωπο των Σκοπίων στον ΟΗΕ» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χρυσόγονος.
Όσον αφορά το θέμα της οικονομίας ο κ.Χρυσόγονος είπε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Ιανουαρίου, «όπως επίσης υψηλή είναι η πιθανότητα ότι τυπικά θα βγούμε από το μνημονιακό καθεστώς τον Αύγουστο» ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, υποστήριξε ότι «ο καλύτερος χρόνος εκλογών για τη σημερινή κυβέρνηση θα ήταν στα τέλη Μαΐου του 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές».
«Ούτως ώστε να εκτονωθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια για τις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας στην ευρωκάλπη και ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό το αντιδεξιό σύνδρομο και να κρατήσει την καλύτερη δυνατή συσπείρωση στην κάλπη των εθνικών εκλογών» είπε ο κ.Χρυσόγονος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης