Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Σε κατάσταση αναμονής ο γενικός δείκτης στο ΧΑ

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Σε κατάσταση αναμονής ο γενικός δείκτης στο ΧΑ
Υπέρβαση των 860 μονάδων οδηγεί στις 880 μονάδες, ενώ πτώση κάτω από τιε 820 μονάδες οδηγεί στις 800 μονάδες
Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου προσπαθώντας να κρατηθεί πάνω από το βραχυχρόνιο «μαξιλάρι» στήριξης των 830 με 820 μονάδων και πλησίον της σημαντικής περιοχής των 855 με 860 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Κίνηση και τμήση προς κάθε κατεύθυνση θα χρειαστεί επιβεβαίωση τόσο από τη δυναμική όσο και από το καθαρό τζίρο συναλλαγών.
Έτσι εάν ο Γενικός δείκτης αρπάξει ανοδικά την αντίσταση των 860 μονάδων θα πάρει ενέργεια για να περπατήσει έως το κατώφλι  του μεσοπρόθεσμου επίπεδου των 880 μονάδων.
Αντιθέτως αποτύπωση ενός ημερήσιου κλεισίματος κάτω από τις 820 μονάδες θα αναψοκοκκινίσει το ταμπλό ανοίγοντας δίοδο για το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Μέχρι την εκδήλωση όμως της όποιας κίνησης οι ενεργοί επενδυτές θα βρίσκονται στην αμφιβολία της αποκομιδής ή μη των κερδών της ανοδικής κίνησης που ξεκίνησε από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.
Σχεδόν 11 συνεδριάσεις πάνε να ολοκληρωθούν, πού ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 συσσωρεύει με συνεχόμενες  επικαλύψεις στα ημερήσια candlesticks δίνοντας έτσι παραπλανητικά βραχυχρόνια σήματα είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Διαγραμματικά πάντως  και σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα πόντους παίρνει το σενάριο αντιπαράθεσης με τις 2200 μονάδες με πιθανή διάσπαση και κίνηση προς το ψηλό 30 μηνών, στις 2240 μονάδες.
Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι μετά την αντίσταση των 2240 μονάδων το επόμενο επίπεδο εντοπίζεται  στις 2454 μονάδες στη τιμή δηλαδή εκείνη, που είχε κλείσει την αποφράδα ημέρα, όπου οδήγησε στα capital controls και στο ανιστόρητο κλείσιμο του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Στη κάτω πλευρά του ανοδικού καναλιού του Νοεμβρίου στις 912 μονάδες περίπου σταμάτησε η βραχυχρόνια κατάβαση του Τραπεζικού Δείκτη αρνούμενος έτσι να συνεχίσει τη πτωτική πορεία προς τη ζώνη στήριξης των 900 με 885 μονάδων.
Η επιτυχής τώρα επαναφορά του δείκτη άνω των 955 μονάδων και σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος θα ανοίξει εκ νέου την όρεξη των Bulls για να κινηθούν ανοδικά προς το σημείο ορόσημο των 1000 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης