Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Schulz σε SPD: Νέες εκλογές θα ζημιώσουν περισσότερο το κόμμα

Προειδοποίηση Schulz σε SPD: Νέες εκλογές θα ζημιώσουν περισσότερο το κόμμα
Εάν το συνέδριο του SPD δεν εγκρίνει τη συμφωνία για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό, εκτοξεύονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στη Γερμανία
Σαφή προειδοποίηση προς τα μέλη του SPD απηύθυνε σήμερα (19/1/2018) ο επικεφαλής του κόμματος, Martin Schulz, τονίζοντας ότι εάν δεν εγκρίνουν την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων με τους Συντηρητικούς της Angela Merkel υπάρχει κίνδυνος νέων εκλογών, κάτι που θα βλάψει περαιτέρω το κόμμα.
Το SPD προσπαθεί να ενισχύσει τη στήριξη των μελών του κόμματος για τις επίσημες διαπραγματεύσεις για ακόμα ένα «μεγάλο συνασπισμό.
Σε περίπτωση οι Σοσιαλδημοκράτες δεν εγκρίνουν τη συμφωνία τότε οι Γερμανοί θα οδηγηθούν στις κάλπες ή σε κυβέρνηση μειοψηφίας για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
Πολλοί εκφράζουν φόβους ότι οι νέες εκλογές θα ισχυροποιήσουν περισσότερο το ακροδεξιό AfD, που μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου (2017) εξασφάλισε το εισιτήριο για την Βουλή.
Η διαδικασία θα επιδεινώσει περαιτέρω την αβεβαιότητα που έχει αυξήσει τα ερωτήματα για το μέλλον της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.
«Εάν τα κόμμα δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνηση με τα πλειοψηφικά κόμματα στη Bundestag, τότε οι ψηφοφόροι θα τους τιμωρήσουν» δήλωσε ο Schulz στο Der Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης