Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

H Τουρκία βομβαρδίζει την περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι στη Συρία

H Τουρκία βομβαρδίζει την περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι στη Συρία
H Τουρκία βομβαρδίζει την περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι στη Συρία
Με τον βομβαρδισμό της Αφρίν στη Συρία από το τουρκικό έδαφος ξεκίνησε de facto η επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι του YPG, δήλωσε σήμερα (19/1) ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Ν. Tsanikli, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εισβάλει χερσαία στρατεύματα στη συριακή αυτή περιοχή.
«Όλο το δίκτυο τρομοκρατών και τα στοιχεία του στην βόρεια Συρία θα εξολοθρευθούν.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος» πρόσθεσε ο Τσανικλί, σύμφωνα με το Reuters.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AlHaber, ο Tsanikli πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία αναπτύσσει και οπλικά συστήματα κατά των αντιαρματικών πυραύλων που χρησιμοποιεί η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG).
Η Τουρκία οφείλει να καθαρίσει τη βόρεια Συρία από τα, όπως τα αποκάλεσε, τρομοκρατικά στοιχεία, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας επίσης ότι η Τουρκία και η Μόσχα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική δράση της Τουρκίας στην Αφρίν.
Ένας εικονολήπτης του Reuters κατέγραψε τουρκικό πυροβολικό στο συνοριακό χωριό του Σουγκεντιτζί να εκτοξεύει βλήματα προς την κατεύθυνση της Αφρίν.
Εκπρόσωποι του YPG δήλωσαν πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ρίξει τουλάχιστον 70 βλήματα σε κουρδικά χωριά, κάτι που αποτελεί την βαρύτερη μέχρι τώρα επίθεση από την στιγμή που η Τουρκία αποφάσισε να λάβει στρατιωτικά μέτρα κατά της κουρδικής περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης