Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron προωθεί τη Γαλλία στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα

Ο Macron προωθεί τη Γαλλία στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα φιλοξενήσει δεκάδες από τα πιο ισχυρά στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως στις Βερσαλλίες
Ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα φιλοξενήσει δεκάδες από τα πιο ισχυρά στελέχη επιχειρήσεων παγκοσμίως στις Βερσαλλίες, για να προωθήσει τη Γαλλία, πριν από την ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας ελίτ στο Νταβός.
Ο Lloyd Blankfein της Goldman Sachs, ο Jamie Dimon της JP Morgan και η Sheryl Sandberg του Facebook, θα είναι μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της διάσκεψης κορυφής που η προεδρία χαραλτηρίζει "Choose France".
Σύμφωνα με πηγές του Elysee, θα ανακοινωθούν "συγκεκριμένες" επενδυτικές αποφάσεις.
"Πολλοί επενδυτές θα είναι στην Ευρώπη για τη διάσκεψη κορυφής του Νταβός, οπότε έχουμε προτείνει μια ενδιάμεση στάση στο Παρίσι", ανέφερε ένας βοηθός του Macron.
Ο Macron, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης και η κυβέρνησή του προωθούν κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να αναμορφώσουν τη γαλλική οικονομία και να αποκαταστήσουν την εικόνα της Γαλλίας στους επενδυτές.
Οι επενδυτές συχνά διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος εργασίας και τους άκαμπτους εργατικούς κανονισμούς της χώρας.
Γάλλοι αξιωματούχοι επικαλούνται επίσης την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις πολύπλοκες συνομιλίες συνασπισμού της Γερμανίας και την ισπανική κρίση στην Καταλονία, για την προώθηση της Γαλλίας ως «καταφύγιο» σταθερότητας στο επίκεντρο της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.
Οι μισές από τις εταιρείες θα είναι από την Ευρώπη, το 25% από τις ΗΠΑ το υπόλοιπο 25% από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, δήλωσαν αξιωματούχοι του Elysee.
Τα κορυφαία στελέχη της HSBC, της Bank of America, της Google, της Rolls Royce, της SAP, της UPS, της Bosch, της Alibaba, της JD.com, της GlaxoSmithKline, της Novartis και της Cisco.
Θα συζητηθούν αρκετά επενδυτικά σχέδια και οι εμπλεκόμενοι στο Elysee αναμένουν τέσσερις έως πέντε «σημαντικές και εμβληματικές» ανακοινώσεις.
Δύο ανακοινώσεις στον ψηφιακό τομέα και στην τεχνητή νοημοσύνη θα γίνουν επίσης, είπαν.
O Macron, ταξιδεύει στο Νταβός, όπου σε ομιλία του την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 θα παρουσιάσει το όραμά του για το μέλλον της παγκοσμιοποίησης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι του Elysee.
Τα προβλήματα όπως η διεύρυνση των ανισοτήτων, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η άνοδος του εθνικισμού θα αναφερθούν στην ομιλία του των 45 λεπτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης