Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η εφορία κυνηγά τους φτωχούς ενώ δίνει ευκαιρίες …διαφυγής στον εκδότη Κουρή - Τι απαντά ο ΕΦΚΑ στο BN

Η εφορία κυνηγά τους φτωχούς ενώ δίνει ευκαιρίες …διαφυγής στον εκδότη Κουρή - Τι απαντά ο ΕΦΚΑ στο BN
Τι απαντά ο ΕΦΚΑ στο ΒankingNews για τον πλειστηριασμό της διώροφης κατοικίας του στο Ψυχικό
Την καλύβα του μπάρμπα  Θωμά κυνηγούν η εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία ενώ βάζουν στην άκρη τα παλάτια και τις βίλες των μεγαλόσχημων καθώς έχουν τον …τρόπο όπως και τις  …άκρες τους αφού συνομιλούν με την εξουσία.
Έτσι η αυστηρότητα των Αρχών για την είσπραξη των οφειλών εξαντλείται σε φτωχούς και στους οικονομικά αδύναμους.
Την ίδια στιγμή η εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία προχωρούν ακόμη και σε κατασχέσεις επιδομάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς όταν οι μεγαλόσχημοι παράγοντες πρόλαβαν και μετέφεραν το «μαύρο» χρήμα σε τράπεζες του εξωτερικού.
Η άτυπη ασυλία που έδιναν στους ισχυρούς παράγοντες της δημόσιας ζωής τόσο η εφορία όσο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία αποκαλύφθηκε με τον πλειστηριασμό της διώροφης κατοικίας του εκδότη της Αυριανής Γιώργου Κουρή στο Ψυχικό από την Alpha Bank.
Όπως αποκάλυψε το bankingnews η διώροφη κατοικία του μεγαλοεκδότη διεσώθη καθώς ο Γιώργος Κουρής αποδέχθηκε να καταβάλλει τα οφειλόμενα προς την τράπεζα και αποφάσισε την ανάκληση του πλειστηριασμού καθώς το θέμα διευθετήθηκε.
Ωστόσο το θέμα που προκύπτει είναι ότι η πρώτη υποθήκη στο ακίνητο του Ψυχικού ήταν από το ΙΚΑ για οφειλή 4.519.949,19 ευρώ από τις 22 Οκτωβρίου 2010.
Ο διάδοχος του ΙΚΑ ο σημερινός ΕΦΚΑ απαντά σε ερώτηση του bankingnews για την υποθήκη αλλά και τις προθέσεις του ΕΦΚΑ να βγάλει στο σφυρί το ακίνητο του εκδότη Γιώργου Κουρή.
Πιο αναλυτικά η απάντηση αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία μας πρόγραμμα πλειστηριασμού σε βάρος του ανωτέρω οφειλέτη για το συγκεκριμένο ακίνητο.»  
Και διευκρινίζει ότι «ο χρόνος προσδιορισμού προγράμματος πλειστηριασμού κατά οφειλετών του ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ, αποφασίζεται από την αρμόδια Υπηρεσία (προκειμένου να επιδιωχθεί η είσπραξη των απαιτήσεων του δικαιούχου Ασφαλιστικού Φορέα) και λαμβάνουν γνώση αυτού όλοι οι έχοντες έννομο συμφέρον, κατά τις ισχύουσες διατάξεις.»
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι ότι όταν η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια το 2010 με περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε με τα  χρέη και την είσπραξή τους έτσι ώστε να μειωθεί η ένταση των περικοπών  στους οικονομικά αδύναμους.
Παρότι οι υπάλληλοι έκαναν τη δουλειά τους και  προχώρησαν σε κατάσχεση ακινήτων των μεγάλων οφειλετών, η εξέλιξη των πραγμάτων αναδεικνύει ότι  κανένας αρμόδιος και πολιτικά υπεύθυνος δεν έδινε την εντολή για τον πλειστηριασμό του ακινήτου με σκοπό την είσπραξη των χρεών.
Η επιστολή του ΕΦΚΑ προς το bankingnews επι της ουσίας του πλειστηριασμού αναφέρει ότι το Β’ Περιφερειακό ΚΕΑΟ προέβη στην με αριθ. 844/12044/2017 αναγγελία των απαιτήσεών του στην αρμόδια επί του πλειστηριασμού υπάλληλο.
Στο ανωτέρω προς πλειστηριασμό ακίνητο και συγκεκριμένα στο δικαίωμα της επικαρπίας επί αυτού, αξίας 139.000,00 ευρώ, έχει επιβληθεί και από την Υπηρεσία μας η υπ’αριθ. 440/07.06.2016 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης προς διασφάλιση των ασφαλιστικών οφειλών του εν λόγω οφειλέτη (διαχειριστής της  «Γ.Α. ΚΟΥΡΗΣ Ε.Π.Ε.»).  
Σύμφωνα με πληροφορίες το οικονομικό όφελος για τον ΕΦΚΑ ήταν μηδαμινό καθώς οι δικαιούχοι  του πλειστηριασμού δεν είχαν καμία τύχη καθώς  προηγείται η τράπεζα.
Να σημειωθεί ότι παθητική στάση κράτησε και η εφορία τα τελευταία χρόνια παρότι οι οφειλές «άγγιζαν» τα 2 εκατ. ευρώ.
Η εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα αρκεστούν στο «κυνήγι» των τραπεζικών λογαριασμών των φτωχών και των οικονομικών αδυνάτων ενώ άφησαν ανεκμετάλλευτες τις ευκαιρίες να βγάλουν στο σφυρί ακίνητα των οικονομικά ισχυρών για την είσπραξη των οφειλών.   

Νίκος  Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης