Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αποσύρεται η αξιολόγηση «Caa1» για τη Frigoglass

tags :
Moody's: Αποσύρεται η αξιολόγηση «Caa1» για τη Frigoglass
Σε απόσυρση των αξιολογήσεων της Frigoglass προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Moody's
Σε απόσυρση της αξιολόγησης «Caa1» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Frigoglass προχώρησε σήμερα (19 Ιανουαρίου 2018) ο αμερικανικός οίκος Moody's, αποσύροντας, ταυτόχρονα, την αξιολόγηση πιθανότητας χρεοκοπίας «Caa1-PD» (probability of default)και τις αρνητικές προοπτικές (outlook).
Να υπενθυμιστεί ότι, στις 27 Οκτωβρίου 2017, η Moody's είχε αναβαθμίσει στη βαθμίδα του Caa1 αναβάθμισε την αξιολόγηση της Frigoglass, από Caa3 προηγουμένως, διατηρώντας το outlook σε αρνητικό.
Ταυτόχρονα, είχε αποσύρει τη βαθμολογία Ca που είχε θέσει στους μη εξασφαλισμένους τίτλους που εκδόθηκαν από την Frigoglass Finance B.V. και λήγουν το 2018.
Η αξιολόγηση είχε ακολουθήσει την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης κεφαλαίου στις 23 Οκτωβρίου 2017.
Η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών, τιμής 0,36348 ευρώ εκάστης, δίνοντας το δικαίωμα μετατροπής σε μία μετοχή της Εταιρείας ονομαστικής αξίας 0,36 ευρώ.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, εκδόθηκαν 163.984.878 νέες μετοχές της εταιρίας ονομαστικής αξίας 0,36348 ευρώ εκάστης κατόπιν μετατροπής από τους τραπεζικούς δανειστές και τους πιστωτές του σχεδίου 163.984.878 μετατρέψιμων ομολογιών ονομαστικής αξίας 0,3648 ευρώ εκάστης.
Η νέα κεφαλαιακή διάρθρωση περιλαμβάνει 40,6 εκατ. ευρώ τραπεζικού χρέους πρώτης βαθμίδας, 79,4 εκατ. ευρώ ομολογιών πρώτης βαθμίδας, 42,2 εκατ. ευρώ τραπεζικού χρέους δεύτερης βαθμίδας, 98,5 εκατ. ομόλογα δεύτερης βαθμίδας και περίπου 21 εκατ. ευρώ χρέους στις θυγατρικές του ομίλου.
Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, ο κύριος μέτοχος της Frigoglass, η Boval, μετέτρεψε ένα μετοχικό δάνειο ύψους 30 εκατ. ευρώ σε ίδια κεφάλαια και εισέφερε επιπλέον κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Η αναβάθμιση του CFR και του PDR αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη χρηματοοικονομική διάρθρωση και ρευστότητα της Frigoglass μετά την αναδιάρθρωση, καθώς το συνολικό ποσό του χρέους μειώθηκε κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έλαβε νέα μετρητά αξίας 70 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης τόσο της αύξησης κεφαλαίου όσο και της έκδοσης νέου χρέους.
Μετά την αναδιάρθρωση, το ετήσιο επιτόκιο που επιβαρύνεται η Frigoglass θα μειωθεί κατά περίπου 14 εκατ. ευρώ ετησίως και η ληκτότητα του χρέους της θα επεκταθεί.
Μετά την αναδιάρθρωση, η Frigoglass θα διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την κάλυψη των αναγκών της.
Ωστόσο, η παραγωγή ταμειακών ροών παραμένει αδύναμη, όπως αποδεικνύεται από την εκτίμηση για τον σχετικό δείκτη κατά τη διάρκεια του 2018.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης