Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Γερμανία προτίθεται να αναβαθμίσει πολεμικό εξοπλισμό της Τουρκίας

Η Γερμανία προτίθεται να αναβαθμίσει πολεμικό εξοπλισμό της Τουρκίας
Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να εγκρίνει αναβαθμίσεις τουρκικών αρμάτων μάχης Leopard από τη γερμανική κατασκευάστρια όπλων Rheinmetall
Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να εγκρίνει αναβαθμίσεις τουρκικών αρμάτων μάχης Leopard από τη γερμανική κατασκευάστρια όπλων Rheinmetall, ως ένα περαιτέρω βήμα προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης των στενών δεσμών με την Άγκυρα, όπως αναφέρει το περιοδικό Der Spiegel την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018.
Αυτή τη βδομάδα η Γερμανία και η Τουρκία άρχισαν διμερείς κυβερνητικές διαβουλεύσεις, που είχαν ανασταλεί μετά τη σύλληψη του δημοσιογράφου Deniz Yucel τον Φεβρουάριο 2017, σε μία υπόθεση που συνεχίζει να διχάζει τις δύο χώρες.
Ακολούθησε η απελευθέρωση ορισμένων Γερμανών που φυλακίστηκαν στην Τουρκία και μια συνάντηση μεταξύ του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Sigmar Gabriel και του Τούρκου ομόλογό του Mevlut Cavusoglu στη Γερμανία νωρίτερα τον Ιανουάριο 2018.
Μετά τη συνάντηση, ο Gabriel ανέθεσε στο γραφείο του να εξετάσει το αίτημα της Τουρκίας για τις αναβαθμίσεις αρμάτων μάχης, αναφέρει το Spiegel.
Ο Gabriel δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με του Cavusoglu ότι οι σημαντικές πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι να επιλυθεί η υπόθεση του Yucel, αλλά σηματοδότησε τη στιγμή που το Βερολίνο θα επανεξέταζε το αίτημα της Άγκυρας να αναβαθμίσει τα άρματα μάχης.
Το Spiegel ανέφερε ότι η πιθανή έγκριση των αναβαθμίσεων θεωρήθηκε από τους διπλωμάτες ως "παραχώρηση για την επίλυση της κρίσης με την Τουρκία και ένα βήμα προς την εξασφάλιση της απελευθέρωσης του δημοσιογράφου Yucel".
Η Τουρκία κατηγορεί τον Yucel για διάδοση προπαγάνδας του παράνομου Κουρδικου Εργατικού Κόμματος (PKK).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης