Τελευταία Νέα
Διεθνή

Les Echos: Η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ

Les Echos: Η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει το φως στην άκρη του τούνελ
Ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης αναμένει στο Eurogroup της Δευτέρας 22/1 η γαλλική εφημερίδα Les Echos
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προετοιμάζονται για να στείλουν τη Δευτέρα (22/1) από τις Βρυξέλλες ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Αθήνα επισημαίνοντας ότι πλησιάζει η ολοκλήρωση της «τρίτης αξιολόγησης», ως το προτελευταίο βήμα του προγράμματος διάσωσης της χώρας, που αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2015, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos.
Τις τελευταίες εβδομάδες η Ελλάδα εργάστηκε σκληρά για να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που περίμεναν οι πιστωτές της.
«Η συμφωνία αυτή επήλθε με τέτοια αποτελεσματικότητα και με υψηλό βαθμό συνεργασίας, που αν αυτό είχε συμβεί τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν θα μιλούσαμε πια για το ζήτημα αυτό», δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος γράφει η γαλλική εφημερίδα.
Όπως προσθέτει θα ξεκλειδώσει μία νέα δόση χρηματοδότησης για την Αθήνα, η οποία υπολογίζεται σε 6 έως 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό πρέπει να βοηθήσει το κράτος να αποπληρώσει τα δάνεια (ανάγκες που εκτιμήθηκαν σε 3,3 δισεκατομμύρια από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο), να πληρώσουν καθυστερήσεις (1,5 δισεκατομμύρια), αλλά και να ξεκινήσουν (έως 1,9 δισεκατομμύρια) τη σύσταση ενός «μαξιλαριού ασφαλείας» ("buffer"), το οποίο αποσκοπεί στην προστασία της χώρας από τις κραδασμούς όταν επιστρέφει στις αγορές για να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της από το καλοκαίρι.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης