Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Πότε θα ξεκινήσει η πτώση της Wall Street

BofA: Πότε θα ξεκινήσει η πτώση της Wall Street
BofA: Πότε θα ξεκινήσει η πτώση της Wall Street
Eνώ είναι αποδεκτό σχεδόν από όλους ότι οι αγορές βρίσκονται τώρα σε μια ανορθολογική και ότι το ράλι του δείκτη Dow Jones πάνω από τις 26.000 μονάδες λαμβάνει χώρα καθώς η απληστία επικρατεί  του φόβου και των ανησυχιών των επενδυτών, και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να διαρκέσει αυτή η φάση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αναλυτής της BofA Jeremy Grantham - προειδοποίησε ότι έφτασε η ώρα για την πτώση της αγοράς - υπολόγισε ότι ο μέσος χρόνος της τελικής φάσης της δηλαδή πριν εκραγεί "η μεγάλη φούσκα των μετοχών" που παρουσιάζονται στο Παράρτημα 1 είναι μόλις κάτω των 3,5 ετών (με τον μέσο όρο να είναι μόλις 21 μήνες, εκείνη την εποχή είχαν κέρδη μεταξύ 58% και 104%.)

asd

Περιττό να πούμε ότι μια εκτίμηση των 3,5 ετών πριν τελικά εκραγεί η φούσκα της αγοράς δεν είναι καθόλου χρήσιμη εκτίμηση.
Για αυτό το λόγο η BofA έχει καταλήξει σε τρεις διακριτούς δείκτες για να παρακολουθούν οι επενδυτές, οι οποίοι - όταν ενεργοποιηθούν - υποδηλώνουν ότι οι ημέρες της ευφορίας (της φούσκας των αγορών) είναι μετρημένες.
Πρώτον, οι εισροές κεφαλαίων στην αγορά ομολόγων, όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί, έχει ληδη ξεκινήσει

sdf

Δεύτερον, "τα φτερά του Ίκαρου".
Aυτή είναι η κατηγορία που απορρίπτει όλους τους πιθανούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου οικονομικής υπερθέρμανσης.

asd

Εδώ η ευφορία είναι ξεκάθαρη.
Η νέα ανοδική πορεία των μετοχών οδηγείται από:
1. Χαμηλά επιτόκια (Fed, ΕΚΤ, BoJ συσφίγγουν τα επιτόκια τα επόμενα τρία χρόνια κατά 80 μονάδες βάσης, 73 μονάδες βάσης, 10 μονάδες βάσης)
2. Υψηλά εταιρικά κέρδη (οι μακροοικονομικές έρευνες συνάδουν με την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5-6% των ΗΠΑ (Διάγραμμα 4) και 20% αύξηση των εταιρικών κερδών των αμερικανικών εταιριών).
Η NAFTA, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα, πιθανό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, η αύξηση του πληθωρισμού, οι τιμές του πετρελαίου.

sdf

Τρίτον, και σωστά, "το τρία είναι ο μαγικός αριθμός"

Η BofA τονίζει πως η διόρθωση θα συμβεί μόνο όταν οι πραγματικές εκτιμήσεις για το πραγματικό ΑΕΠ θα είναι κάτω του 3%, ο πληθωρισμός των μισθών θα είναι κάτω του 3%, οι αποδόσεις των 10ετων αμερικανικών ομολόγων θα είναι κάτω του 3%.

asd

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης