Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ο Macron αποτελεί μια "ιστορική ευκαιρία" για την Ευρώπη

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Ο Macron αποτελεί μια
"Η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει από κοινού να διασφαλίσουν τη συνοχή της ΕΕ", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, S. Gabriel
Την άποψή του ότι ο Γάλλος πρόεδρος , E. Macron, αποτελεί "μια ιστορική ευκαιρία" για την προώθηση του ευρωπαϊκού σχεδίου και κυρίως για την ενίσχυση της ευρωζώνης, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, S. Gabriel, σε συνέντευξή του στο AFP.
Ο ίδιος, με την ευκαιρία της 55ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων, δήλωσε ότι «πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ιστορική ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε με αυτόν τον πιστό Ευρωπαίο που είναι ο E. Macron», σημειώνοντας πως αυτό σημαίνει κυρίως να προχωρήσει «η μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης», θέμα για το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος έχει υποβάλει προτάσεις, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία προϋπολογισμού για την ευρωζώνη και η ύπαρξη υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον S. Gabriel, πρέπει να προχωρήσουμε «καθώς στόχος είναι να καταστήσουμε την Ευρώπη πιο σταθερή και πιο δίκαιη».
Τόνισε δε, πως «σε ό,τι αφορά τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την Ευρώπη η Γαλλία αυτή τη στιγμή μας κερδίζει 10 - 0, δεν πρέπει να αφήσουμε το σκορ έτσι».
Ωστόσο, στην γαλλική πρόταση για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην εμποδιστούν οι χώρες που επιθυμούν να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις και την ολοκλήρωση, ο Gabriel εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει από κοινού να διασφαλίσουν τη συνοχή της ΕΕ και όχι να εντείνουν τους διχασμούς», διαφορετικά «η ΕΕ μια μέρα θα καταλήξει να υφίσταται μόνο στα χαρτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης