Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Θετικές οι προοπτικές της Ελλάδας - Στα μέσα Φεβρουαρίου η δόση των 6,7 δισ. ευρώ

tags :
FAZ: Θετικές οι προοπτικές της Ελλάδας - Στα μέσα Φεβρουαρίου η δόση των 6,7 δισ. ευρώ
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αναβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα σε «Β» από «Β-» από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης S&P, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Με θετικά σχόλια υποδέχεται η γερμανική εφημερίδα την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης  S&P.
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αναβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα σε «Β» από «Β-» από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) και προσθέτει, πώς οι προοπτικές της χώρας προδιαγράφονται ως θετικές,
Μάλιστα θεωρεί αρκετά πιθανή μία νέα αναβάθμιση της Ελλάδας το επόμενο διάστημα, εάν επιλυθεί το ζήτημα της ρευστότητας.
Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, υπενθυμίζει, πως η Ελλάδας εξαρτάται εδώ και οκτώ χρόνια από τα προγράμματα βοήθειας που συνυπέγραψε με τους διεθνείς δανειστές της αλλά σταδιακά προετοιμάζεται να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη, καθώς το τρίτο μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ εκπνέει τον Αύγουστο του 2018.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ελληνικών αρχών βρίσκεται η εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ αλλά η χώρα θα πρέπει να αποφασίσει και προωθήσει 113 μεταρρυθμίσεις, όπως η ιδιωτικοποίηση ή τα βήματα προς την αποτελεσματικότερη διοίκηση ενώ ήδη  έχει  εγκρίνει πλήθος νόμων τις τελευταίες ημέρες, σημειώνει η FAZ.
Εξάλλου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Ευρωζώνη διαπίστωσε την προώθηση 89 εκ των 113 μέτρων εκ μέρους, αριθμός που αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω έως το Eurogroup  της ερχόμενης Δευτέρας (22/1/2018).
Η ελληνική πρόοδος στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης, πιθανότατα θα ανάψει το «πράσινο φως»  των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της δόσης στα μέσα Φεβρουαρίου 2018, επισημαίνει η FAZ.
Οι πόροι αυτοί είναι επείγουσα ανάγκη για την Ελλάδα αλλά όχι φλέγουσα, εκτιμά η εφημερίδα, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά δάνεια στο εγγύς μέλλον.
Σημειώνει δε ότι, ποσό 3,3 δισ. ευρώ από τη δόση προορίζεται για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Με 1,5 δισ. ευρώ η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εξοφλήσει οφειλές προς ιδιώτες.
Το δημοσίευμα καταλήγει, πως οι διεθνείς δανειστές επιθυμούν να χορηγήσουν στην Αθήνα ένα πρόσθετο ποσό 1,9 δισ. ευρώ, προκειμένου να συστήσει ένα «πρόσθετο ταμείο» για την περίοδο μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο 2018.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης