Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος επικεφαλής «53», εναντίον Τσακαλώτου υπουργού Οικονομικών

Τσακαλώτος επικεφαλής «53», εναντίον Τσακαλώτου υπουργού Οικονομικών
«Ο στόχος της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλώς μια κρίσιμη καμπή, δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση κυριαρχίας κατά την άσκηση οικονομικής πολιτικής», αναφέρουν οι «53»
Κριτική στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είναι υπεύθυνος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ασκεί με κείμενο που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η ομάδα των «53», στην οποία ατύπως ηγείται... ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι «53», μάλιστα ασκούν συνολική κριτική στην κυβερνητική πολιτική, ξεκινούν από την οικονομία και συνεχίζουν με το προσφυγικό και καταλήγουν στις εσωτερικές αντιφάσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνουν και την σχέση με τους ΑΝΕΛ.
«Ο στόχος της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί ασφαλώς μια κρίσιμη καμπή, δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση κυριαρχίας κατά την άσκηση οικονομικής πολιτικής.
Η παράλογη επιτροπεία μετά την έξοδο έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώρια για πανηγυρισμούς».
Αναφέρονται στο Προσφυγικό ζητώντας «κατάργηση της κράτησης για όλους του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού εκτός από περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά», εξομοιώνοντας στην ουσία πρόσφυγες και μετανάστες και ωθώντας την χώρα εκτός συνθήκης Sengen. 
Ακολούθως ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για τις σχέσεις με την Εκκλησία.
Συγκεκριμένα της καταλογίζουν ότι είναι «διστακτική όσον αφορά στον διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους» και καταλογίζουν στον πρωθυπουργό ότι επέτρεψε στην Εκκλησία να παρέμβει και «στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».
Πρόκειται για έμμεση αναφορά στην καρατόμηση Φίλη ενώ αντιπαρέρχονται ότι η συνεννόηση Τσίπρα - Αρχιεπισκόπου ευνοεί την επίλυση του Σκοπιανού – θέμα το οποίο οι ίδιοι σε άλλα κείμενα και δηλώσεις τους θεωρούν ανύπαρκτο αφού κατά κατά την άποψη των περισσοτέρων εξ αυτών θα μπορούσε να λυθεί με το Συνταγματικό όνομα των Σκοπίων και όλο το αλυτρωτικό πακέτο του γειτονικού κρατιδίου.
Τέλος ασκούν κριτική για την την σχέση με τους ΑΝΕΛ και  χαρακτηρίζουν τη συγκυβέρνηση «σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρή.
Όσο αυτή διαρκέσει δεν μπορεί να είναι άλλοθι για υποχωρήσεις..
Πρόκειται για συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα».

 Σπ. Γκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης