Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JPMorgan μέτρησε απώλειες 273 εκατ. δολαρίων εξαιτίας ενός πελάτη της το 4ο τρίμηνο του 2017

tags :
Η JPMorgan μέτρησε απώλειες 273 εκατ. δολαρίων εξαιτίας ενός πελάτη της το 4ο τρίμηνο του 2017
Η JPMorgan έκανε γνωστό ότι η συγκεκριμένη ζημιά συνδέεται με τη νοτιοαφρικανική εταιρεία λιανικής πώλησης Steinhoff International, η οποία εμπλέκεται σε ένα λογιστικό σκάνδαλο
Μετά την αποτίμηση των αποτελεσμάτων από τη νέα φορολογική νομοθεσία στις ΗΠΑ, η JPMorgan παρουσίασε ένα σταθερό τέταρτο τρίμηνο, ανακοινώνοντας κέρδη 1,69 δολάρια ανά μετοχή την Παρασκευή (19/1/2018).
Αλλά σε ένα ήδη κερδοφόρο τρίμηνο, η JPMorgan ανέφερε μια ασυνήθιστη απώλεια που δεν σχετίζεται με το νέο νόμο.
Πρόκειται για μία ζημία ύψους 143 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν μόνο πελάτη, όπως αναφέρει το Business Insider.
Η JPMorgan έκανε γνωστό ότι η συγκεκριμένη ζημιά συνδέεται με τη νοτιοαφρικανική εταιρεία λιανικής πώλησης Steinhoff International, η οποία εμπλέκεται σε ένα λογιστικό σκάνδαλο.
«Είναι μακράν η μεγαλύτερη απώλεια που έχουμε δει από την εποχή της κρίσης», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της τράπεζας Marianne Lake.
Η Lake επιβεβαίωσε ότι η πρόβλεψη ύψους 130 εκατ. δολαρίων για τις πιστωτικές ζημίες του ομίλου και της επενδυτικής τράπεζας κατά το τέταρτο τρίμηνο οφείλεται στην Steinhoff.
Αφού κατέγραψε τις πρόσθετες πιστωτικές ζημίες των 130 εκατομμυρίων δολαρίων, η JPMorgan παρουσίασε συνολικά 273 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες που σχετίζονται με τη νοτιοαφρικανική εταιρεία.
Άλλες τράπεζες αναμένεται να επηρεαστούν επίσης από τη λογιστική ζημία της Steinhoff.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης