Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nahles (SPD): Οδυνηρές οι συνέπειες για το κόμμα μας, εάν δεν ψηφιστεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων με το CDU

tags :
Nahles (SPD):  Οδυνηρές οι συνέπειες για το κόμμα μας, εάν δεν ψηφιστεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων με το CDU
«Έχουμε μόνο την επιλογή μεταξύ ενός μεγάλου συνασπισμού και των νέων εκλογών» είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD
«Εκτιμώ ότι η πλειοψηφία της βάσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) θα υπερψηφίσει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.
Εν τούτοις, παρακαλώ όλους στο κόμμα να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Παρακαλώ, σκεφτείτε τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η αποτυχία της προοπτικής σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού!», είπε η Andrea Nahles η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη «Welt».
«Έχουμε μόνο την επιλογή μεταξύ ενός μεγάλου συνασπισμού και των νέων εκλογών. Kαι πού θα βρισκόταν το SPD εάν γίνονταν νέες εκλογές;
Οι νέες εκλογές συνδέονται με πολλούς κινδύνους και παρενέργειες. Η εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της πολιτικής θα κλονιζόταν συνολικά.
Θα διεξήγαμε έναν προεκλογικό αγώνα ευρισκόμενοι σε άμυνα», πρόσθεσε η Nahles στην έκκλησή προς τη βάση του κόμματός της ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στο έκτακτο συνέδριό του για την έγκριση ή μη της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού.
Η Nahles πρόσθεσε επίσης ότι «ορισμένοι στο SPD πιστεύουν ότι μπορεί να ανανεωθεί μόνο στην αντιπολίτευση, πρόκειται όμως για πλάνη», ενώ τάχθηκε και κατά του περιορισμού της διάρκειας της θητείας της Merkel σε δύο χρόνια, την οποία πρότειναν στελέχη του κόμματος, ώστε να εξεταστεί η πορεία του έργου της κυβέρνησης και να εκτιμήσει τότε το SPD εάν θα συμμετάσχει περαιτέρω στην κυβέρνηση:
«Εάν σχηματισθεί κυβέρνηση δεν θα γίνει υπό προθεσμία. Έχουμε συμφωνήσει τόσο πολλά, ώστε δεν μπορούμε να τα επιτύχουμε εντός δύο ετών», όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης