Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz στη FAZ: Η Ευρώπη θα έχει το βλέμμα στη Γερμανία αύριο (21/1) και στο Συνέδριο του SPD

Schulz στη FAZ: Η Ευρώπη θα έχει το βλέμμα στη Γερμανία αύριο (21/1) και στο Συνέδριο του SPD
Το SPD ήταν ανέκαθεν ισχυρό όταν συζητούσε -εκπροσωπώντας ολόκληρη την κοινωνία- ζητήματα βασικής σημασίας
«Την Κυριακή δεν θα έχει στραμμένο το βλέμμα της μόνο η Γερμανία προς τη Βόννη, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι όλοι οι σύνεδροι έχουν συνείδηση της ευθύνης τους» δήλωσε ο ηγέτης του SPD, Martin Schulz.
Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Ζeitung έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στην αυριανή (21/1) κρίσιμη ψηφοφορίας του κόμματος στο Συνέδριο που διεξάγεται στη Βόννη, όπου χιλιάδες μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν για την έναρξη ή οχι των διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας..
Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πάντως δήλωσε ότι «είναι υπερήφανος για τον σοβαρό και έντιμο τρόπο με τον οποίο έγινε η δύσκολη η συζήτηση (για το εάν θα πρέπει να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Το SPD ήταν ανέκαθεν ισχυρό όταν συζητούσε -εκπροσωπώντας ολόκληρη την κοινωνία- ζητήματα βασικής σημασίας».
Να σημειωθεί πάντως ότι η β’αση του κόμματος φαίνεται να διαφωνεί στην πλειοψηφία της ενώ ακόμη κι αν το αποτέλεσμα του Συνεδρίου είναι θετικό προς την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων παραμένει αβέβαιο αν θα καταφέρουν οι δύο πολιτικοί πόλοι να σχηματίσουν κυβέρνηση με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να παραμένει ανοικτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης