Ιταλία: Την υποψηφιότητα του στις εκλογές του Μαρτίου ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Ιταλία: Την υποψηφιότητα του στις εκλογές του Μαρτίου ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός
Ο Gentiloni είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με θετική κρίση του 44% των ερωτηθέντων
Την υποψηφιότητα του στις εκλογές του Μαρτίου ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Paolo Gentiloni, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος με του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην Ρώμη.
«Δέχθηκα τη σχετική πρόταση που μου έκανε το κόμμα μου και ελπίζω να συμβάλω στο θετικό αποτέλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και ολόκληρης της κεντροαριστερής συμμαχίας» πρόσθεσε ο Gentiloni.
Παράλληλα, τόνισε ότι η συμμαχία του κόμματός του με το ψηφοδέλτιο "Περισσότερη Ευρώπη" (επικεφαλής του οποίου είναι η ιστορική μορφή των ριζοσπαστών, Emma Bonino) είναι χρήσιμη "για να αποτραπεί το ενδεχόμενο επικράτησης των αντευρωπαϊστών".
Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Ipsos, που δημοσιεύεται από την εφημερίδα Corriere della Sera, o Gentiloni είναι, στην φάση αυτή, ο δημοφιλέστερος πολιτικός, με θετική κρίση του 44% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων και νυν αντιπρόεδρος της βουλής, Luiji di Maio, με ποσοστό 33%. Ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός και σημερινός επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Silvyo Berlusconi, "κερδίζει" το 23% των Ιταλών, ενώ ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi, δεν ξεπερνά το 23%.
Βάσει και των στοιχείων αυτών, ενισχύεται η άποψη όσων, στον χώρο της κεντροαριστεράς, θεωρούν ότι ο Renzi θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω, με σαφέστερο τρόπο από ότι μέχρι τώρα, και να δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός των "Δημοκρατικών". Και να ταχθεί, ουσιαστικά, υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του Gentiloni, για μια ακόμη πρωθυπουργική θητεία.
Προς το παρόν, όμως -έξι εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου- ο Renzi δεν δείχνει ακόμη να είναι έτοιμος να λάβει την σχετική απόφαση, η οποία, μπορεί να επηρεάσει με καθοριστικό τρόπο την όλη μελλοντική του πορεία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS