Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζικές διαδηλώσεις γυναικών σε 250 πόλεις των ΗΠΑ κατά της πολιτικής Trump

Μαζικές διαδηλώσεις γυναικών σε 250 πόλεις των ΗΠΑ κατά της πολιτικής Trump
Με σύνθημα "η εξουσία βρίσκεται στις κάλπες" χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλωσαν έξω απο το ξενοδοχείο του αμερικανού προέδρου στη Νέα Υόρκη
Δεκάδες χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα (20/1) σε 250 αμερικανικές πόλεις κατά της πολιτικής Trump, ένα μόλις χρόνο μετά την περίφημη πλέον «Πορεία των Γυναικών», που είχε πραγματοποιηθεί κατά του Αμερικανού προέδρου μετά την ορκωμοσία του.
Στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις ενώ στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλωτές, κυρίως γυναίκες, φορούσαν τα ροζ σκουφάκια σήμα κατατεθέν της κινητοποίησης του 2017.
Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Σέντραλ Παρκ Ουέστ, τη λεωφόρο περιμετρικά του Σέντραλ Παρκ που καταλήγει έξω από το Διεθνές Ξενοδοχείο Trump ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου προέδρου.



Στα πανό που κρατούσαν οι χιλιάδες διαδηλωτές αποτυπώνονταν οι λόγοι της αγανάκτησής τους, όπως η μετανάστευση, η παρενόχληση των γυναικών και ζητήματα υγείας και περιβάλλοντος.
Στο περιθώριο της κινητοποίησης δεκάδες ακτιβιστές προέτρεπαν τους διαδηλωτές να εγγραφθούν σε εκλογικούς καταλόγους, με το βλέμμα κυρίως στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου Νοεμβρίου, όπου οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να αποσπάσουν την πλειοψηφία του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς και να εμποδίσουν την υλοποίηση των πολιτικών του προέδρου της χώρας.
Μαζικές οι διαδηλώσεις με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και στην Ουάσιγκτον και το Σικάγο.
Οι διοργανώτριες της «Πορείας των Γυναικών» έχουν προγραμματίσει αυτό το Σαββατοκύριακο διαδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης με σύνθημα των κινητοποιήσεων τους «η εξουσία βρίσκεται στις κάλπες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης