Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα 22/1 η νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: Τη Δευτέρα 22/1 η νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους
Θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία του νομοσχεδίου, μετά από εκείνη της Παρασκευής, η οποία οδήγησε στη μερική παύση της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών
Τη Δευτέρα 22/1 θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους στην αμερικανική γερουσία.
Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια που γίνεται, καθώς την Παρασκευή το σχετικό νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους δεν πέρασε, αφού οι Ρεπουμπλικάνοι, που διαθέτουν 51 έδρες στο σώμα σε σύνολο 100, δεν κατάφεραν να πείσουν τους Δημοκρατικούς για να συγκεντρώσουν τις 60 ψήφους προκειμένου αυτό να υιοθετηθεί και έτσι, οι ΗΠΑ οδηγήθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους και μάλιστα, δεν είναι γνωστό πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η παύση.
«Είναι η πρώτη επέτειος της προεδρίας μου και οι Δημοκρατικοί θέλησαν να μου κάνουν ένα ωραίο δώρο», έγραψε ειρωνικά σε ανάρτησή του στο twitter ο D. Trump, ενώ το βράδυ του Σαββάτου 20/1 ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Mitch McConnell ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί νέα ψηφοφορία του νομοσχεδίου, μετά από εκείνη της Παρασκευής, η οποία οδήγησε στη μερική παύση της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Mitch McConnell ανακοίνωσε ότι «σας διαβεβαιώνω ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στη 01:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, εκτός κι αν υπάρχει επιθυμία να πραγματοποιηθεί νωρίτερα».
Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις της παύσης λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από τη Δευτέρα 22/1.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης