Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ένας Έλληνας ανάμεσα στα 19 θύματα της επίθεσης Ταλιμπάν στο Intertacontinental της Καμπούλ

Reuters: Ένας Έλληνας ανάμεσα στα 19 θύματα της επίθεσης Ταλιμπάν στο Intertacontinental της Καμπούλ
Οι δράστες της επίθεσης φέρονται να  έπεσαν νεκροί απο πυρά των δυνάμεσων ασφαλείας
(Upd2) Ενας έλληνας, 9 Ουκρανοί, ένας Γερμανός κι ένας Καζάκος είναι ανάμεσα στα 19 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Interocontinental της Καμπούλ.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν «ανάμεσα στα θύματα είναι δεκαπέντε αλλοδαποί και τέσσερις Αφγανοί».
Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που αφηγήθηκε στο BBC την εισβολή των ενόπλων στο ξενοδοχείο, είπε ότι ο ίδιος σώθηκε επειδή είπε στους δράστες ότι ήταν Αφγανός. «Πού είναι οι ξένοι;» φώναζαν οι δράστες οι οποίοι είναι ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το υπουργείο Εσωτερικών παραδέχτηκε ότι η πρόσφατη απόφαση να ανατεθεί η ασφάλεια του ξενοδοχείου σε μια ιδιωτική εταιρεία αποδείχτηκε λάθος.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:
Οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν έβαλαν τέλος στην ολονύκτια ομηρία του ξενοδοχείου Interocntinental στην πρωτεύουσα Καμπούλ την Κυριακή 21/1 σκοτώνοντας και τον τελευταίο δράστη, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Najib Danish.
Οι δύο άλλοι ένοπλοι που είχαν κάνει έφοδο στο ξενοδοχείο, παίρνοντας ομήρους, είχαν σκοτωθεί από το βράδυ του Σαββάτου 20/1.
Σύμφωνα με τον Danish υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι πέντε νεκροί και έξι τραυματίες, με τον τραγικό απολογισμό να είναι τελικά μικρότερος από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Συνολικά 153 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 41 ξένοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το ξενοδοχείο και σώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης