Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σήμερα το κρίσιμο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Βόννη

tags :
Γερμανία: Σήμερα το κρίσιμο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στη Βόννη
Το έκτακτο Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) με ομιλία του Μ. Schulz
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του κρίσιμου συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που διεξάγεται σήμερα στη Βόννη, καθώς σε αυτό είτε θα εγκριθεί ή είτε θα απορριφθεί η πρόταση της ηγεσίας του για να  συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης με τους  Χριαστιανοδήμοκράτες της A. Merkel.
Το έκτακτο Συνέδριο θα ξεκινήσει στις 12:00 (ώρα Ελλάδος) με ομιλία του Μ.  Schulz διάρκειας περίπου μίας ώρας , ενώ θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των στελεχών και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί γύρω στις 17:00.
Θα κληθεί το προεδρείο του κόμματος να αποφασίσει ποια πρόταση πλειοψηφεί και σε περίπτωση που η διαφορά είναι πολύ μικρή, τότε θα γίνει καταμέτρηση των ψήφων.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο αντιπρόεδρος του SPD και Δήμαρχος του Αμβούργου, Allow Solsch , θα παρουσιάσει ένα κείμενο που από τη μία θα καθησυχάζει τα στελέχη του κόμματος, ενώ από την άλλη δεν θα κλείνει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Πάντως, κάθε άλλο παρά εύκολος είναι ο δρόμος για αρχηγό του SPD,  Μ. Schulz, αφού βρέθηκε αντιμέτωπος με εσωκομματικό μέτωπο κατά μιας νέας συγκυβέρνησης με την A. Merkel, ενώ γεννώνται ερωτηματικά και για το δικό του μέλλον  σε περίπτωση συγκρότησης "μεγάλου" συνασπισμού, δεδομένου ότι υπάρχουν στελέχη που ζητούν να τηρήσει την δέσμευσή του και να μην αναλάβει κυβερνητική θέση.
Πάντως, στο θέμα αυτό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Bild, ο M. Schulz, αν και αφήνει ανοιχτό το θέμα της συμμετοχής του σε κυβερνητικό σχήμα, θα αποφύγει να κάνει κάποια αναφορά στο συνέδριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης