Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Τούρκων κατά των Κούρδων στη συριακή επαρχία Afrin

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Τούρκων κατά των Κούρδων στη συριακή επαρχία Afrin
H συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί τη δεύτερη μέρα του νέου μετώπου που άνοιξε η Τουρκία στη Συρία και το ονόμασε "Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας
Η Τουρκία συνέχισε να σφυροκοπά τις θέσεις των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία την Κυριακή 21/1, μετά τις τέσσερις ρουκέτες που είχαν πλήξει νωρίτερα μία συνοριακή της πόλη, όπως μεταδίδει το Reuters.
H συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί τη δεύτερη μέρα του νέου μετώπου που άνοιξε η Τουρκία στη Συρία και το ονόμασε "Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας".
Όλα άρχισαν το Σάββατο 20/1 με αεροπορικές επιδρομές στη συριακή επαρχία Afrin, με τα πυρά να ακούγονται και από την τούρκικη πλευρά των συνόρων ανά τρία λεπτά περίπου.
Στρατιωτικό κονβόι κατευθύνεται, εξάλλου, προς τα σύνορα, μεταφέροντας ακόμα και τανκς, ενώ ο εκπρόσωπος του προέδρου Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin έγραψε στο Twitter ότι "στη δεύτερη μέρα της η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας συνεχίζει να διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια για τον λαό μας, να προστατεύει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να εξουδετερώνει όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία στην περιοχή".
"H Toυρκία περιμένει από τους συμμάχους της να την υποστηρίξουν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας σε όλες της τις μορφές" καταλήγει η ανάρτηση.
Νωρίτερα, το πρακτορείο Anadolu είχε μεταδώσει ότι τέσσερις ρουκέτες από τη Συρία έπληξαν την τούρκικη πόλη Kilis και ότι οι Τούρκοι προχώρησαν άμεσα σε αντίποινα.
Η επιχείρηση των Τούρκων κατά των Κούρδων, που είναι σύμμαχοι με τις ΗΠΑ έρχεται σε μία στιγμή που οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Οι αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου 20/1 έπληξαν συνολικά 108 στόχους, σύμφωνα με τον τούρκικο στρατό.
Παράλληλα, οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας με τη βοήθεια των ανταρτών του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού επιχειρούν στην Αfrin.
H Toυρκία θεωρεί το YPG παρακλάδι του ΡΚΚ, που οδηγεί την εξέγερση των Κούρδων εδώ και δεκαετίες.
Οι ΗΠΑ, όμως, στηρίζουν το YPG, διότι το θεωρούν σύμμαχο για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης