Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η εξωτερική πολιτική ούτε σχεδιάζεται, ούτε διεξάγεται στο πεζοδρόμιο

Ανδρουλάκης: Η εξωτερική πολιτική ούτε σχεδιάζεται, ούτε διεξάγεται στο πεζοδρόμιο
Ο ευρωβουλευτής , Ν. Ανδρουλάκης, επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί επιλέγει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους τα εθνικά θέματα
«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του με κόσμιο τρόπο αλλά δεν νομίζω ότι τα συλλαλητήρια έχουν κάτι να προσφέρουν στη σημερινή συγκυρία.
Η εξωτερική πολιτική ούτε σχεδιάζεται ούτε διεξάγεται στο πεζοδρόμιο», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς», Ν. Ανδρουλάκης.
Ο ίδιος, για το όνομα των Σκοπίων ζητά από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν μια εθνικά υπεύθυνη στάση.
«Ο βασικός εθνικός στόχος πρέπει να είναι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας" τρίτες χώρες όταν αναφέρονται στη γείτονα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σταθερή στην εθνική διαπραγματευτική γραμμή για την εξεύρεση οριστικής λύσης μέσω της υιοθέτησης μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), και για όλους τους σκοπούς», υπογραμμίζει.
Ο κ. Ανδρουλάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί επιλέγει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους τα εθνικά θέματα και τονίζει: «Η εξωτερική πολιτική πρέπει να προφυλαχθεί από τους πειρασμούς του εσωτερικού πολιτικού ανταγωνισμού. «Δεν χωράνε μικροπολιτικές λογικές στα εθνικά θέματα».
Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για αντιθεσμική συμπεριφορά διότι δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς, ως όφειλε.
«Έπρεπε να γίνουν πρώτα οι συναντήσεις για να χτισθεί μια εθνική γραμμή συναίνεσης.
Πάνω σε αυτή την γραμμή πρέπει να στηριχτεί η εθνική προσπάθεια.
Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας, αν και γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ποιες είναι οι προτεραιότητες και πώς η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Έχοντας γνώση της κατάστασης που επικρατεί στα Βαλκάνια ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει πως «η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ».
Περαιτέρω, αναφερόμενος στην προσπάθεια που κάνει το «Κίνημα Αλλαγής» επιμένει ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το μήνυμα ενότητας και δημιουργίας ενός σύγχρονου κόμματος που έστειλαν οι 210 χιλιάδες συνιδρυτές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Όπως σημειώνει, «αν προτεραιότητα είναι μια μεγάλη παράταξη τότε οφείλουμε να δώσουμε τον πρώτο λόγο στους συνιδρυτές, στις δεκάδες χιλιάδες των πολιτών και όχι στους διορισμένους εκπροσώπους των κομμάτων.
Οι συρραφές και οι συμβιβασμοί δεν θα ανανεώσουν και δεν θα αναγεννήσουν την παράταξη».
Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζει την ελπίδα ότι η προοπτική επίτευξης ενός «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία και η ενίσχυση της συνεργασίας Merkel- Macron μπορεί να λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας διαφορετικής ΕΕ με «πολιτική ενοποίηση, μετατροπή του ESM σε Ευρωπαϊκό Ταμείο ώστε να αποχωρήσει το ΔΝΤ, και ενιαίων φορολογικών κανόνων για όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης