Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η μεγάλη δοκιμασία για το "Μακεδονικό" μεταφέρεται στο Davos - Κρίσιμη η συνάντηση Τσίπρα - Zaev

Η μεγάλη δοκιμασία για το
Στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός στις 24/1 δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις που θα έστελναν το μήνυμα ότι οι δύο πλευρές προχωρούν αποφασιστικά σε μια λύση
«Για σκληρό διπλωματικό πόκερ στο Μακεδονικό» που παίχτηκε την περασμένη Τετάρτη (17/1) στη Νέα Υόρκη όπου «μοιράστηκε η τράπουλα» στο ζήτημα του ονόματος κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το Βήμα.
Μάλιστα υπογραμμίζει πως «η συνάντηση στο Νταβός της Ελβετίας την ερχόμενη τετάρτη (24/1) θα είναι κρίσιμη με τις προτάσεις Nimic, ωστόσο να κρίνονται θετικές για την ελληνική πλευρά» ενώ η κοινή γνώμη εμφανίζεται απροετοίμαστη και στις δύο χώρες για το ενδεχόμενο συμβιβαστικής λύσης.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι «με μια πρώτη ματιά , το «πακέτο» που έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο προσωπικός απεσταλμένος του γ.γ του ΟΗΕ, έχει αρκετά θετικά στοιχεία για την ελληνική πλευρά» όπως τόνιζαν κυβερνητικά και διπλωματικά στελέχη από την ελληνική πλευρά.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στο Νταβός στις 24 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να γίνουν ανακοινώσεις που θα έστελναν ένα μήνυμα ότι οι δύο πλευρές προχωρούν αποφασιστικά σε μια λύση».
Η λύση αυτή, συμπληρώνουν καλά γνωρίζοντες, θα δοθεί «στο υψηλότερο επίπεδο».
Τα Σκόπια πάντως εμφανίζονται «μουδιασμένα» απέναντι στις προτάσεις Nimic.
«Το ενδεχόμενο το όνομα που θα επιλεγεί να είναι αμετάφραστο ηχεί άσχημα σε πολλούς στα Σκόπια, ενώ η προστασία της ταυτότητας, συνιστά το κρίσιμο ζήτημα ώστε η ηγεσία της πΓΔΜ να μπορέσει να περάσει μια λύση.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, «ο κ. Nimic αναμένεται να ακολουθήσει για άλλη μια φορά την κλασσική τακτική του. Απέφυγε να παρουσιάσει κάτι πολύ συγκεκριμένο ώστε η κάθε πλευρά να μπορεί να επιλέξει από ένα «μενού», με βάση ένα χρονικό ορίζοντα, όπως αυτός καθορίζεται από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον προσεχή Ιούλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης