Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι διοργανωτές του WEF ευελπιστούν πως ο Trump θα μεταβεί στο Davos, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

tags :
Οι διοργανωτές του WEF ευελπιστούν πως ο Trump θα μεταβεί στο Davos, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει
Ο Trump είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στη συγκέντρωση πολιτικών, επικεφαλής επιχειρήσεων και τραπεζιτών την Παρασκευή (26/1/2018)
Την παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ στη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF)  στο Davos αναμένουν οι διοργανωτές της, παρά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο Trump με την αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Μιλώντας στο Reuters ο πρόεδρος του WEF Klaus Schwab δήλωσε ότι, αναμένει κανονικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα στη συνάντηση των Ελβετικών Άλπεων (22-26/1/2018).
Ο Schwab προέβη στις παρατηρήσεις αυτές καθώς ο διευθυντής του προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney, δήλωσε ότι το ταξίδι Trump βρίσκεται στον «αέρα» εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους.
Ο Trump είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στη συγκέντρωση πολιτικών, επικεφαλής επιχειρήσεων και τραπεζιτών την Παρασκευή (26/1/2018), την τελευταία ημέρα της τετραήμερης εκδήλωσης.
Σε ερώτηση, εάν υπάρχουν ενδείξεις πως το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ αναβληθεί λόγω των προβλημάτων, ο Schwab απάντησε αρνητικά.
«Όχι, δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις μέχρι τώρα και ελπίζουμε ότι το ταξίδι θα διατηρηθεί, θα δούμε τι θα γίνει τελικά», σημείωσε ο πρόεδρος του WEF.
Κατά τα άλλα ο Schwab εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την έντονη χιονόπτωση και εάν αυτή καταστεί εμπόδιο στην προσέλευση των συμμετεχόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης