Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βελτιωμένη η εμπορευσιμότητα στα mid caps – Ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο – Που έφτασαν οι μετοχές

Βελτιωμένη η εμπορευσιμότητα στα mid caps – Ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο – Που έφτασαν οι μετοχές
Όσοι τοποθετήθηκαν την περίοδο της μεγάλης συσσώρευσης και είχαν υπομονή, επιβραβεύτηκαν με μεγάλες αποδόσεις 
Η εμπορευσιμότητα στις μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης έχει βελτιωθεί αφού και κεφάλαια που είχαν τοποθετηθεί στα βαριά χαρτιά στράφηκαν στα μικρομεσαία, αλλά και μεγάλοι επενδυτές αναζητούν πλέον ευκαιρίες σε αυτό το κομμάτι του χρηματιστηριακού ταμπλό.
Ωστόσο, τώρα που «ανακαλύφθηκαν» από τους πολλούς οι μετοχές έχουν ήδη διαγράψει μία σημαντική κίνηση και έχουν βελτιώσεις τις κεφαλαιοποιήσεις τους.
Τις εποχές που δεν συγκέντρωναν βλέμματα «το έξυπνο χρήμα» της εν λόγω κατηγορίας αγόρασε σταδιακά και μεθοδικά μετοχές και τώρα βλέπει μεγάλες υπεραξίες και πολλούς να είχε διατεθειμένοι να αγοράσουν σε τιμές διπλάσιες και τριπλάσιες έναντι ενός ή ενάμιση έτους πριν.
Τώρα υπάρχουν εντολές αγοράς για να πουλήσεις όσες μετοχές θέλεις και αυτό κάνει πολλούς να δραστηριοποιούνται στα μικρομεσαία, αλλά πριν μερικούς μήνες αδιαφορούσαν γιατί θεωρούσαν ότι θα χρειαζόταν χρόνια για να πουλήσουν μερικές χιλιάδες μετοχές.
Ποιος θα περίμενε η Ολυμπιακή Τεχνική, όταν πριν έναμιση χρόνο το Bankingnews.gr σύγκρινε τα εισηγμένα ξενοδοχεία με αυτά που έβγαιναν σε πλειστηριασμούς και έγραφε ότι τα 22 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίησης είναι λίγα, ότι σήμερα θα είναι στα 95 εκατ. ευρώ, ή τότε που σε άρθρο αναφέραμε ότι insider πουλούσε και η μετοχή ενισχυόταν αθόρυβα κατά 60%.
Από την αρχή του έτους ο τίτλος έχει ενισχυθεί κατά 45% και στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει όγκο μεταξύ 45-220 χιλ. τεμαχίων.
Η μικρή ΕΚΤΕΡ με συνεδριάσεις το 2017 χωρίς πράξη έχει ενισχυθεί το 26% το 2018 και έχει στις περισσότερες συνεδριάσεις όγκο άνω των 30 χιλ. τεμαχίων.
Η Quest, η μετοχή που έχει προσφέρει ίσως τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στο ταμπλό τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
Ξεκίνησε στα μέσα του 2016 από τα 4,5 ευρώ και σήμερα είναι πάνω από τα 11,5 ευρώ χωρίς να μετρηθούν μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου ή επιστροφή κεφαλαίου σε είδος (μετοχές BriQ).
Χαμηλός χαρακτηρίζεται ο όγκος για πολλούς αλλά και αν δεν μπορούσες εύκολα να πουλήσεις στα 5 ευρώ για παράδειγμα, τελικά θα πουλούσες σταδιακά μέχρι τα 10 ευρώ, αν και υπήρχαν συνεδριάσεις που οι αγοραστές έψαχναν αλλά δεν έβρισκαν κομμάτια.
Στην Καράτζης στις τελευταίες συνεδριάσεις μπορεί κάποιος να πουλήσει σε τιμές 25% υψηλότερες από πέρσι, με χαρακτηριστική ευκολία.
AS Company (+25% από την αρχή του έτους), Βογιατζόγλου (+32% με χαμηλούς όγκους), Εβροφάρμα (+24%), Μύλοι Λούλης (+18%), είναι μερικά ακόμη παραδείγματα που απλά υπενθυμίζουν ότι οι αγορές θα πρέπει να γίνονται στη μακροχρόνια συσσώρευση, εκεί που δύσκολα πουλάει κάποιος και να υπάρχει υπομονή γιατί κάποια στιγμή τα καλά θεμελιώδη θα δώσουν τις δίκαιες αποτιμήσεις στις μετοχές.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης