Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ανάπτυξη 15% για την Κύκνος την διετία 2016 -2017 - Οι κρούσεις από την Chipita

tags :
Ανάπτυξη 15% για την Κύκνος την διετία 2016 -2017 - Οι κρούσεις από την Chipita
H κονσερβοποιϊα ακούγεται ότι έχει δεχτεί πρόταση για την εξαγορά του εργοστασίου της από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita.
Ηγετική θέση στην ελληνική αγορά συνεχίζει να κατέχει η ελληνική κονσερβοποιϊα Κύκνος, η οποία παρά την κρίση και την μείωση της κατανάλωσης την τελευταία διετία 2016 -2017 κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης συνολικά 15%.
Σήμερα η βιομηχανία Κύκνος των αδερφών Μανουσάκη κατέχει ηγετική μερίδιο στην ελληνική αγορά ντομάτας (πελτέ, ντοματοχυμών κλπ), εκτοπίζοντας άλλα προϊόντα πολυεθνικών Ομίλων όπως το Pummaro.
Το 2016 ο Όμιλος κατέγραψε πωλήσεις 19,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΕΒΙΤDA διαμορώθηκαν στα 1,8 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κονσερβοποιϊα έχει δεχτεί πρόταση για την εξαγορά του εργοστασίου της από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita.
H πρόταση αφορά το εργοστάσιο της Κύκνος στα Σαβάλια Ηλείας και έγινε λόγω της πρόσφατης εισόδου του κ. Θεοδωρόπουλου στον τομέα της ντομάτας μέσω της Wondeplant.
Η Wondeplant πρωτολειτούργησε στα τέλη του 2011 και φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών, αλλά και στην τόνωση της ελληνικής και τοπικής οικονομίας.
Να σημειωθεί ότι η κονσερβοποιϊα ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 1911 σαν μικρό συσκευαστήριο λαχανικών και ντοματοπολτού από τους αδερφούς Μιχαήλ και Κωστή Μανουσάκη στην Ασίνη Αργολίδας.
Η επανάσταση έρχεται το 1965 όταν η επιχείρηση παρήγαγε και διέθεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σάλτσα κέτσαπ, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν αποτέλεσε στρατηγικό προμηθευτή παγκοσμίω ισχυρών εταιρειών τροφίμων.
Το 2007 η εταιρεία προχωρεί σε πλήρη ανακαίνιση του εργοστασίου της στην Ηλεία καθώς επεκτείνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ανανεώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός με την αγορά νέων υπερσύγχρονων γραμμών. Το 2010 παρά ότι η χώρα έχει μπαει σε οικονομική ύφεση η Κύκνος περιλαμβάνεται στη λίστα με τις υγιέστερες οικονομικά επιχειρήσεις της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης