Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Προκλητική η ανοχή της κυβέρνησης στον Ρουβίκωνα – Πολυσύνθετο το πρόβλημα των Εξαρχείων

Μητσοτάκης: Προκλητική η ανοχή της κυβέρνησης στον Ρουβίκωνα – Πολυσύνθετο το πρόβλημα των Εξαρχείων
Η προσέγγιση της κυβέρνησης στα θέματα ασφαλείας είναι μειοψηφική είπε ο πρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι «προσέγγιση της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας είναι μια καθαρά μειοψηφική προσέγγιση» διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δείχνει ακατανόητη ανοχή στον Ρουβίκωνα και πως το πρόβλημα των Εξαρχείων είναι πολυσύνθετο.
Σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με πιθανή νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Η ατζέντα του “νόμος και τάξη” δεν είναι μια δεξιά ατζέντα, αφορά ολόκληρη την κοινωνία και ειδικά τις φτωχότερες τάξεις.
Είναι μια ατζέντα κοινής λογικής την οποία υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Δ. Κουφοντίνα.
«Σήμερα στη χώρα εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία στο πρόσωπό του βλέπει τον ιδεολογικό της καθοδηγητή.
Υπό κανονικές συνθήκες, ένας άνθρωπος σαν τον Κουφοντίνα και τους ομοϊδεάτες του θα βρισκόντουσαν σε μια φυλακή υψίστης ασφάλειας από την οποία δεν θα μπορούν να επικοινωνούν εύκολα με τον έξω κόσμο με κινητά, όπως συμβαίνει σήμερα στον διάτρητο, κατά τα άλλα, Κορυδαλλό και βέβαια από το οποίο δεν θα μπορούν να παίρνουν άδειες, παρά μόνο αν πληρούν πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις
Σας θυμίζω ότι τις φυλακές υψίστης ασφάλειας τις είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν τις είχε ολοκληρώσει.
Διότι το πρώτο νομοθέτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και ουσιαστικά η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των τρομοκρατών και αυτών που ασπάζονται τις δικές τους απόψεις.
Ήταν ένα μεγάλο λάθος, θα διορθωθεί άμεσα από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα των Εξαρχείων.
«Η κυβέρνηση έχει δώσει μια ακατανόητη ανοχή σε φαινόμενα ανομίας που εκκινούν από τα Εξάρχεια.
Το πρόβλημα των Εξαρχείων είναι πολυσύνθετο.
Η λύση πρέπει να συνδυαστεί με μια συνολική ανάπλαση της περιοχής, την οποία οραματίζομαι με αφετηρία μια μεγάλη, συνολική ανάπλαση που θα έχει στο κέντρο της το Αρχαιολογικό Μουσείο» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα του Ρουβίκωνα.
«Η ανοχή την οποία δείχνει η Κυβέρνηση στο «Ρουβίκωνα» είναι προκλητική.
Δεν είναι δυνατόν, αυτήν τη στιγμή, να υπάρχει μια ομάδα, η οποία δεν έχει αποκηρύξει και την ένοπλη βία καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο στα κείμενά της, η οποία να κάνει ό,τι θέλει, να εισβάλει σε δημόσιους χώρους, να απειλεί κόσμο, να απειλεί δημόσιους υπαλλήλους, να απειλεί συμβολαιογράφους, και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.
Να θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι ένας ακτιβισμός, τον οποίο πρέπει να ανεχόμαστε» είπε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας πως  «υπάρχει μια μεγάλη κατανόηση μέσα σε ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ για τέτοιου είδους δραστηριότητες».
«Εξ’ ου και υπάρχει αυτή η ανοχή σήμερα από την Κυβέρνηση, η οποία δίνει ξεκάθαρες πολιτικές κατευθύνσεις στην αστυνομία να μην παρεμβαίνει σε τέτοιου είδους φαινόμενα, τα οποία όχι μόνο είναι απαράδεκτα αλλά διασύρουν και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Λοιπόν, αυτά θα σταματήσουν» είπε ο κ.Μητσοτάκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης