Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για το ΧΑ – Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία και τι χρειάζεται η αγορά για να τα υπερβεί

Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση για το ΧΑ – Ποια είναι τα κρίσιμα σημεία και τι χρειάζεται η αγορά για να τα υπερβεί
Η δομή της ανόδου έχει συνέπεια, η στάση που έγινε είναι σημάδι υγιούς διόρθωσης και η τάση μπορεί να ξαναδοκιμάσει την τρέχουσα εβδομάδα τα υψηλά των 52 εβδομάδων
 
Θετικά βλέπουν το βραχυπρόθεσμο μέλλον του ΧΑ τεχνικοί αναλυτές, οι οποίοι χαρακτηρίζουν την διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας ως υγιή και δεν αποκλείουν νέα προσέγγιση των υψηλών 52 εβδομάδων, αν και σημειώνουν πως υπέρβαση των αντιστάσεων θα απαιτήσει καλύτερο τζίρο.
Μετά την διόρθωση των τελευταίων συνεδριάσεων και την προσέγγιση των 830 μονάδων η αγορά αντέδρασε ανοδικά, απορροφώντας την όποια πρόσφορα με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να επανέλθει στην ζώνη των 850 μονάδων, αναφέρουν οι αναλυτές της IBG στο εβδομαδιαίο τους τεχνικό σχόλιο.
Μια ζώνη αντίστασης που είναι αρκετά σημαντική όσο αφορά την ανοδική συνέχεια του δείκτη μιας και πιθανή διάσπαση της θα μας οδηγήσει στο επίπεδο των 900 μονάδων, τονίζουν οι αναλυτές.
Σε αντίθετη περίπτωση η αδυναμία ανοδικής διαφυγής από το προαναφερθέν επίπεδο θα επαναφέρει το σενάριο της διόρθωσης με στόχο και πάλι την ζώνη του 825-830.
Σημαντικό στοιχείο στην ανοδική αντίδραση της αγοράς η αύξηση του όγκου συναλλαγών.
Σύμφωνα με τη Beta ΑΧΕΠΕΥ τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε σημάδια κόπωσης τάσης και τζίρου στα επίπεδα των 850 μονάδων και ως εκ τούτου η υποχώρηση του προς την περιοχή των 830 μονάδων ήρθε σε δύο χρόνους.
Χαρακτηριστικό της διόρθωσης ήταν η επιστροφή στα κλεισίματα τιμών από ενδοσυνεδριακά χαμηλά κάνοντας τις διορθώσεις πιο ρηχές και σε καμιά περίπτωση ανησυχητικές για την συνέχεια.
Οι αγοραστές έκαναν διαχείριση της διόρθωσης εκτονώνοντας τις επιμέρους υπερβολές φροντίζοντας το διάγραμμα να αποκτήσει εκ νέου ανοδικό περιθώριο στους ταλαντωτές οι οποίοι πλέον διαπραγματεύονται κάτω από τις υπερτιμημένες ζώνες τιμών.
Από την άλλη πλευρά η προσέγγιση των 860 μονάδων έδειξε ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερο σθένος και συμμετοχή αφού στο πρόσφατο παρελθόν οι ζώνες αυτές αντιστοιχούσαν σε μέσους ημερήσιους συναλλακτικούς όγκους 80 εκατ. ευρώ.
Συμπερασματικά η ως τώρα δομή της ανόδου έχει συνέπεια, η στάση που έγινε είναι σημάδι υγιούς διόρθωσης και η τάση μπορεί να ξαναδοκιμάσει την τρέχουσα εβδομάδα τα υψηλά των 52 εβδομάδων έχοντας πληρώσει τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, αναφέρουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης