Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tο SPD ζητά από το CDU υποχωρήσεις σε μεταναστευτικό και υγειονομική περίθαλψη

Tο SPD ζητά από το CDU υποχωρήσεις σε μεταναστευτικό και υγειονομική περίθαλψη
Σήμερα (22/1/2018) η Angela Merkel θα συναντηθεί με τους Martin Schulz (SPD) και Horst Seehofer (CSU)
Υποχωρήσεις στο μεταναστευτικό και στην υγειονομική περίθαλψη ζητάει από την Angela Merkel το SPD ενόψει των επίσημων διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό.
«Πιστεύω ότι οι Συντηρητικοί έχουν καταλάβει ότι ο SPD πρέπει να πειστεί» δήλωσε στο ARD ο γενικός γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών, Lars Klingbeil.
Όπως είπε το SPD θέλει να προσθέσει μια «πρόβλεψη» στη συμφωνία για το μεταναστευτικό, που περιορίζει στους 1.000 ανά μήνα τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να δεχθεί ως πρόσφυγες η Γερμανία βάσει των κανόνων οικογενειακές επανένωσης.
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα για τον συμβιβασμό στη ενιαία «ασφάλεια των πολιτών», που το SPD θέλει να αντικαταστήσει τα ιδιωτικά και δημόσια συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, ένα μέτρο που βρίσκει αντίθετους τους Συντηρητικούς.
Προσβλέποντας σε μια τέταρτη θητεία ως καγκελάριος της Γερμανίας, η Merkel θέλει το SPD να συμφωνήσει για ακόμα ένα Μεγάλο Συνασπισμό που κυβερνά τη μεγάλη δύναμη της Ευρώπης από το 2013.
Επισημαίνεται ότι η Merkel, ο Martin Schulz και ο Horst Seehofer από το CSU θα συναντηθούν σήμερα (22/1/2018) και οι πλήρεις συνομιλίες ενδέχεται να αρχίσουν την Τρίτη (23/1/2018).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης