Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Στουρνάρας (ΤτΕ) θιασώτης της πιστωτικής γραμμής και τα σχέδια για θεσμική θέση στην ΕΚΤ

tags :
Ο Στουρνάρας (ΤτΕ) θιασώτης της πιστωτικής γραμμής και τα σχέδια για θεσμική θέση στην ΕΚΤ
Mε την πλειοψηφία της ΝΔ να μην θέλει τον Στουρνάρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εχθρικά διακείμενος η μόνη λύση για τον Στουρνάρα το 2020 είναι να αναλάβει μια θεσμική θέση στην ΕΚΤ ή στον SSM ή κάπου αλλού.
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση έδειξε την δυσφορία της στις αναφορές Στουρνάρα της ΤτΕ ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί κάποιου είδους πρόγραμμα.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι όντως ενοχλημένη με τον Στουρνάρα της ΤτΕ και όντως έχουν σοβαρό πρόβλημα συνεργασίας.
Ο Στουρνάρας φαίνεται ότι παίζει το παιχνίδι της ΕΚΤ και όχι της κυβέρνησης και στο θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι θεσμικά ο ρόλος της ΤτΕ είναι να λειτουργεί επικουρικά και υποστηρικτικά στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ο Στουρνάρας ο οποίος μέχρι τώρα καλύπτεται από την «ασυλία» της ΕΚΤ και προστατεύεται από την ΕΚΤ συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στην κυβέρνηση;
Ταυτόχρονα έχει επικεντρωθεί σε ζητήματα που άπτονται της δικαιοσύνης δείχνοντας υπέρμετρο ζήλο που έχει μετεξελιχθεί σε εμμονή.
Γιατί όλα αυτά;
Προφανώς ο λόγος σχετίζεται με τα μελλοντικά σχέδια του Στουρνάρα.
Να διαδραματίσει ξανά ρόλο στην πολιτική σκηνή δεν διαφαίνεται.
Κάποιοι  στην ΝΔ η μειοψηφία θα ήθελε να βγάλει μπροστά τον Στουρνάρα αλλά η πλειοψηφία της ΝΔ δεν θέλει στο πολιτικό προσκήνιο τον Στουρνάρα.
Άρα με την πλειοψηφία της ΝΔ να μην θέλει τον Στουρνάρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι εχθρικά διακείμενος η μόνη λύση για τον Στουρνάρα το 2020 είναι να αναλάβει μια θεσμική θέση στην ΕΚΤ ή στον SSM ή κάπου αλλού.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η μάχη – δήθεν μάχη – με το παλαιό κατεστημένο και τις τραπεζικές ελίτ είναι για το θεαθήναι.
Προτάσσει τα προσωπικά του σχέδια αδιαφορώντας εάν κάποιοι αθώοι άνθρωποι έχουν εμπλακεί στις λάθος επιλογές του.
Ωστόσο ίσως στο εγγύς μέλλον με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος επανέλθει στο δρόμο της λογικής…από τον δρόμο του παραλογισμού που έχει ακολουθήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης