Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Open Europe: Ασαφείς οι προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης - Παραμένει ο κίνδυνος νέων εκλογών

Open Europe: Ασαφείς οι προθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης - Παραμένει ο κίνδυνος νέων εκλογών
Την εκτίμηση ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να είναι τόσο αισιόδοξοι σχετικά με τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης στη Γερμανία εκφράζουν αναλυτές, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της νέας κυβέρνησης παραμένουν ασαφείς αλλά και ότι ακόμα υπάρχει πιθανότητα νέων εκλογών.
«Σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κυρίως στο Παρίσι και επίσης στο Βρυξέλλες, οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι σχετικά με τα χθεσινά (21/1/2018) αποτελέσματα (σσ. το συνέδριο του SPD ενέκρινε την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων για τον Μεγάλο Συνασπισμό)» δήλωσε στο CNBC ο πολιτικός αναλυτής του Open Europe, Leopold Traugott.
Ωστόσο πρόσθεσε «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην μεγαλοποιήσουμε αυτό που θέλει και μπορεί να πετύχει η νέα κυβέρνηση.
Ναι, μέχρις στιγμής φαίνεται ότι η συμφωνία για τον συνασπισμό είναι πολύ φιλο-ευρωπαϊκή.
Θέλουν να μεταρρυθμίσουν την ευρωζώνη, θέλουν μια πιο κοινωνική Ευρώπη, αλλά όλα παραμένουν ασαφή».
Αναφερόμενος στον επικεφαλής του SPD, δήλωσε ότι δέχεται έντονες πιέσεις αυτή τη στιγμή, αλλά «το πρόβλημα είναι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να διαπραγματευτεί διότι τα περισσότερα αναφέρονται ήδη στη συμφωνία μετά τις διερευνητικές συνομιλίες.
Έτσι, θα προσπαθήσουν να πετύχουν περισσότερα στην κοινωνική ασφάλεια για παράδειγμα ή να χαλαρώσουν τους κανόνες για τους μετανάστες.
Αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχει πολλά κατά τις επόμενες δύο, τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων».
Παράλληλα, ο Carsten Nickel της Teneo Intelligence επισημαίνει σε σχετική ανάλυση, ότι «οι επόμενες εβδομάδες διαπραγματεύσεων πιθανότατα θα είναι θορυβώδεις, καθώς το SPD θα πρέπει να αποδείξει στα μέλη του ότι διαπραγματεύεται σκληρά.
Αλλά ο μεγαλύτερος κίνδυνος παραμένει καθώς χωρίς ξεκάθαρα ορατή νίκη για το SPD, τα μέλη του θα απορρίψουν την τελική συμφωνία, προκαλώντας πιθανότατα νέες εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης