Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

World Economic Forum: Τελευταία η Ελλάδα στον δείκτη «δίκαιης ανάπτυξης»

World Economic Forum: Τελευταία η Ελλάδα στον δείκτη «δίκαιης ανάπτυξης»
Η Νορβηγία είναι η χώρα που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών
Στην τελευταία θέση του δείκτη «δίκαιης ανάπτυξης» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών παραμένει η Ελλάδα και το 2018.
Σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται μόνο η Σιγκαπούρη, για την οποία ωστόσο τα στοιχεία είναι ελλιπή.
H Ελλάδα κατατάσσεται στην 29η θέση, με τα στοιχεία του 2016 που λαμβάνονται υπόψη να αφορούν ΑΕΠ ανά κάτοικο, Απασχόληση,  Δείκτη φτώχειας, Ενδιάμεσο εισόδημα, Προσαρμοσμένη καθαρή αποταμίευση, Δημόσιο χρέος, Ανάπτυξη ΑΕΠ ανά κάτοικο, Αύξηση παραγωγικότητας εργασίας,Τάση μέσου εισοδήματος και Τάση δημόσιου χρέους.
Η Νορβηγία είναι η χώρα που κατέγραψε την καλύτερη επίδοση, ενώ στον δείκτη πρωταγωνιστούν κυρίως μικρές ευρωπαϊκές οικονομίες, με εξαίρεση την Αυστραλία (9η θέση), η οποία είναι η μόνη χώρα στην πρώτη δεκάδα εκτός Ευρώπης.
Όσον αφορά τις χώρες του G7, η Γερμανία κατατάσσεται στη 12η θέση, την ακολουθεί ο Καναδάς στη 17η θέση, η Γαλλία στη 18η, η Βρετανία στην 21η, οι ΗΠΑ στην 23η θέση, η Ιαπωνία στην 24 και τέλος η Ιταλία ουραγός στην 27η θέση.
Το 64% των 103 οικονομιών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία κατέγραψε βελτίωση τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο αυτό το στοιχείο αφορά κυρίως τα μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, την ώρα που επιδεινώνεται η εικόνα για τα χαμηλά εισοδήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης