Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ενέργειας των ΗΠΑ στη Συρία αποτελούν είτε πλήρη παρεξήση είτε εσκεμμένη πρόκληση

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι ενέργειας των ΗΠΑ στη Συρία αποτελούν είτε πλήρη παρεξήση είτε εσκεμμένη πρόκληση
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν ενεργά το αποσχιστικό συναίσθημα των κούρδων στη Συρία
Σε πλήρη παρεξήγηση της κατάστασης ή σε εσκεμμένη πρόκληση αποδίδει τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον αγνοεί τον ευαίσθητο χαρακτήρα του κουρδικού ζητήματος στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο Lavrov ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον «ενθαρρύνει ενεργά το αποσχιστικό συναίσθημα των κούρδων στη Συρία, αγνοώντας τον ευαίσθητο χαρακτήρα του ζητήματος και τη διάσταση που έχει στην περιφέρεια».
Παράλληλα, ο ίδιο τόνισε ότι «οι ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν είτε μία πλήρη παρεξήγηση του ζητήματος, είτε μία εσκεμμένη πρόκληση», κατηγορώντας παράλληλα την Ουάσινγκτον για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
«Η Ουάσινγκτον διεξάγει ανοικτή, διακριτική παράδοση όπλων στη Συρία, ώστε να μεταφερθούν στη συριακή αντιπολίτευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Lavrov, προσκαλώντας παράλληλα τους κούρδους να συμμετάσχουν στη Συνέδριο Ειρήνης για το συριακό ζήτημα το οποίο θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018 στη Σότσι της Ρωσίας.
«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο ρόλος των Κούρδων στη μετέπειτα διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης πρέπει να είναι εγγυημένος», ανέφερε για το θέμα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι χθες (21/1) ο Lavrov ανέφερε ότι οι μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ στο Ιράν και τη Συρία εξόργισαν την Τουρκία, η οποία και πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε απόπειρα των ΗΠΑ, μέσω της επιβολής νέων κυρώσεων, να αλλάξουν την εξωτερική πολιτική της Μόσχας είναι μη ελπιδοφόρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης