Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ισπανική δικαιοσύνη απέρριψε την επαναφορά του ευρωπαϊκού εντάλματος για τον Puigdemont

Η ισπανική δικαιοσύνη απέρριψε την επαναφορά του ευρωπαϊκού εντάλματος για τον Puigdemont
Η απόφαση να τεθεί εκ νέου σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης αναβάλλεται μέχρι το καταλανικό κοινοβούλιο να αποκαταστήσει την ομαλή δραστηριότητά του
Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας το εισαγγελικό αίτημα για επαναφορά σε ισχύ το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Carles Pugdemont.
Ο Puigdemont, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Δανία για να εκφωνήσει ομιλία, αντιμετωπίζει στην Ισπανία δεκάδες χρόνια κάθειρξης επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί.
Η απόφαση να τεθεί εκ νέου σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης αναβάλλεται μέχρι το καταλανικό κοινοβούλιο να αποκαταστήσει την ομαλή δραστηριότητά του, αναφέρεται σε δήλωση του δικαστηρίου.
Ο δικαστής εκτιμά επίσης πως η σημερινή μετακίνηση του Puigdemont από το Βέλγιο στη Δανία έχει ακριβώς στόχο "να προκαλέσει αυτή τη σύλληψη στο εξωτερικό", στο πλαίσιο μιας στρατηγικής με στόχο να αποκτήσει επιχειρήματα για να αναγορευθεί, παρά την απουσία του, πρόεδρος της Καταλονίας.
Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα, την υποψηφιότητα του αυτονομιστή καθαιρεθέντος προέδρου πρότεινε για την προεδρία της Καταλονίας ο επικεφαλής του τοπικού κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η υποψηφιότητα είναι απολύτως νόμιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης